Hlavní obsah

TV: Smrtonosná past 2, Odplata s Gibsonem, Návrat do Cold Mountain

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na víkend nám televize připravily proslulé dobrodružné thrillery Smrtonosná past 2 a Odplata. Pro diváky naladěné na historické kulisy je tu neméně napínavý Návrat do Cold Mountain.

Článek

Odplata

Chladní mafiáni, "čestný" zloděj a krásná padlá dívka - to jsou ingredience stylové gangsterky s Melem Gibsonem nazvané Odplata. Portera podrazí parťák, ale zázrakem přežije a hodlá dostat zpět peníze, o které ho připravili.

S pomocí své bývalé milenky se dostává do nejvyšších pater mafie a přitom nemilosrdně likviduje každého, kdo mu chce v cestě za jeho podílem bránit. Thriller natočil v roce 1999 scénárista a režisér Brian Helgeland.

(Odplata, Nova, Ne 22:20)

Smrtonosná past 2

Policista John McClane (Bruce Willis) je vytrvalý týpek, kterého se jen tak nezbavíte. Poté, co zlikvidoval teroristy v mrakodrapu, má práci na letišti. McClane si chtěl užít s manželkou Vánoce, ale zločin nikdy nespí a právě na svátky chce plukovník Stuart osvobodit drogového překupníka generála Esperanzu (Franco Nero).

Poldové na letišti jsou jako vždy pomalí, neschopní a cpou se koblihami. McClane to ale zvládne bez nich. Přemůže zločince a vše doprovází ještě větší série přestřelek a výbuchů než v prvním díle.

(Smrtonosná past 2, ČT1, So 21:00)

Návrat do Cold Mountain

Oscarový snímek s Nicole Kidmanovou a Judem Lawem sleduje zraněného vojáka Konfederace, který se vrací válkou zpustošeným Jihem zpět na farmu na Cold Mountain. Na každém kroku se setkává s otroky a rebely, odráží útoky vojáků a lovců lidí. Ada mezitím chrání farmu svého otce před útoky zdivočelých obyvatel země. Oba touží po domově. Film získal jednoho Oscara (6 nominací) a také Zlatý globus. V roce 2003 ho natočil režisér Anthony Minghella.

(Návrat do Cold Mountain, So, Prima 20.00)

Anketa

Který víkendový film máte nejraději?
Odplata
15,6 %
Návrat do Cold Mountain
22,1 %
Smrtonosná past 2
62,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3143 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám