Hlavní obsah

Trumpetista Maalouf zahraje po Ostravě i v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Po úspěšném vystoupení na festivalu Colours of Ostrava se v úterý v pražském Paláci Akropolis představí libanonsko-francouzský trumpetista Ibrahim Maalouf, který spojuje arabskou tradici s rockem, elektronikou i jazzem.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Ibrahim Maalouf

Článek

Maalouf hraje na čtvrttónovou trubku, která mu umožňuje hrát arabské stupnice, jež jsou základem arabské hudby. S touto úpravou trubky přišel jeho otec, klasický trumpetista, Nassim Maalouf.

Ibrahim Maalouf ale nezůstává jen u tradice. Ve své hudbě tento student klasické hudby využívá i prvků tvrdého rocku, inspirovali ho zejména Led Zeppelin. Při improvizaci zase vychází z jazzu. Ani jednomu z těchto stylů se však nechce věnovat výhradně, snaží se přicházet s vlastní osobitou hudbou, v níž se snoubí tradice s aktuálním, východ se západem. O záběru Maaloufa svědčí to, že hrál se Stingem, Elvisem Costellem a Vanessou Paradis nebo Erikem Truffazem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám