Hlavní obsah

Tomáš Pastrňák zpívá o Rusce z non stopu

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písničkář Tomáš Pastrňák vydává videoklip k nové skladbě Ostrava-Moskva. Text k ní napsal spisovatel Jaroslav Rudiš. Píseň vznikla pod producentským vedením Borise Carloffa a je dalším singlem z připravovaného Pastrňákova třetího alba. Skladba i klip mají na Novinkách.cz premiéru.

Tomáš Pastrňák v klipu k písni Ostrava-MoskvaVideo: archiv umělce

 
Článek

„Píseň je o vzpomínkách, o stýskání, o životě daleko od domova, touze být zpět a pak zase ne, o čekání, emocích, lhostejnosti, závislosti na svém partnerovi a vztahu, jehož váhu si uvědomíme až ve chvíli, kdy o něj přijdeme nebo se o něj sami připravíme,“ přibližuje píseň Pastrňák.

Klip natočil během jedné noci režisér Tomáš Krejčí. Hlavní role se zhostila baletka Beáta Šedovičová. Příběh je zabalen do baletní choreografie, která se prolíná nocí a dnem, kdy hrdinka ve dne řeší svůj stesk a v noci popustí uzdu své fantazii. Klip sestříhala ruská rodačka Alisa Sheli.

„Jednou jsme v noci skončili s Igorem Malijevským a Tomášem Pastrňákem v Ostravě v non stopu. Byla zima, měli jsme po vystoupení, pili jsme grog a pak ještě jeden, venku sněžilo, nechtělo se nám ven. Vedle u stolu seděla smutná dívka. Dal jsem se s ní do řeči a pozval ji na grog, který neznala, protože ten se prý v Rusku nepije. Vyprávěla nám o Ostravě, o Moskvě, o svým životě a klukovi, na kterého čeká. Ten večer nepřišel. A tak se zrodil druhý den ve vlaku do Prahy tenhle text,“ popisuje jeho vznik spisovatel Jaroslav Rudiš.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám