Hlavní obsah

Tipy Lou Fanánka Hagena

Právo, jaš, ÍNA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák skupiny Tři sestry a textař Lou Fanánek Hagen uvádí, co jej zaujalo v kultuře. Redakčními tipy jsou kniha Josifa Brodského a Vodoznaky a nové album Guilty chlapecké skupiny Blue

Foto: BHC Most & Pretschner

Turnaje v billiard-hockeyi šprtci – Most, Marienberg

Článek

Tipy Lou Fanánka Hagena

Čtu: Zrovna Jeffery Deavera, který napsal Sběratele kostí. Píše takové akční detektivní knížky. Vždycky vyrazím do knihovny a když mě nějaký autor zaujme, půjčím si od něho víc knih, abych zjistil, jestli je opravdu dobrý, anebo jestli je to jen nějaký záblesk.

Poslouchám: Momentálně vlastně nic, protože jsme nedávno vydali desku Lihová škola umění aneb Válka s loky a vlastně ještě pořád poslouchám ji. Jinak poslouchám většinou věci, které potřebuji otextovat. V autě mám naladěný Český rozhlas.

Viděl jsem: Chystám se na třetího Pána prstenů: Návrat krále. Jinak do kina moc nechodím.

Internet: Jak někteří lidé mívají nejoblíbenější pornostránky, tak já mám www.tipcar.cz, kde se dívám na ojetá auta a motorky. (jaš)

Josif Brodskij: Vodoznaky

Text Vodoznaků, tvarově nejbližší eseji, publikoval Brodskij na sklonku svého života, v roce 1989. Ústředním bodem eseje jsou Benátky, kam Brodskij pravidelně každou zimu jezdil a které mají mnoho společného s jeho rodným Petrohradem. Nervní pozorovatel se od krásy města a svých prožitků a pocitů v něm neviditelně přehoupne k mýtům, k estetice, básni. Proměnlivý a strhující text se stále vrací k několika motivům, především k vodě, která je zároveň zrcadlem krásy, časem i metaforou básníka.

Překlad Tomáš Glanc a Jana Kleňhová, Prostor, 120 stran

Blue: Guilty

Přestože tzv. "boybandy" ztrácejí v novém století pozice z předešlých let, londýnské kvarteto Blue tomu statečně čelí. Jistě proto, že není klasickým tanečním projektem. V jeho zvuku je cítit vliv soulu, r a vůbec černé hudby. Novinka Guilty přináší patnáct velmi pocitových skladeb, které míjejí tendenci usadit se v povědomí posluchače za každou cenu. Jsou zajímavě zaranžované, poctivě zazpívané a využívají vokální barevnost, kterou jsou čtyři hlasy schopny nabídnout. Přitom si deska zachovala potřebnou moderní svěžest, znamení, že na ní pracovali mladíci s hudebním rozhledem. 

EMI, 57:04

EMI, 57:04

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám