Hlavní obsah

Tina Turner byla talentem své generace, říká americký prezident. Velký hlas, tvrdí její kolegové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S Tinou Turner, která zemřela ve středu ve věku 83 let, se loučí její kolegové, přátelé i obdivovatelé. „Byla talentem své generace a navždy změnila americkou hudbu,“ řekl o ní americký prezident Joe Biden.

Foto: Kevin Coombs, Reuters

Tina Turner sings at Woburn Abbey Tina Turner sings to an audience of 60,000 people at Woburn Abbey, a stately home in Woburn, Britain July 28, 1990.  REUTERS/Kevin Coombs

Článek

„Než se stala královnou rokenrolu, byla dcerou farmáře z Tennessee. Jako dítě zpívala v kostelním sboru a potom byla jednou z nejúspěšnějších umělkyň historie,“ dodal.

„Ztratili jsme jednu z nejvíce vzrušujících zpěvaček na světě. Byla absolutní legenda na pódiu i na deskách. Byla nepřekonatelná. Upřímnou soustrast Erwinu Bachovi, jejímu manželovi a její rodině. Je to ta nejsmutnější zpráva,“ napsal britský zpěvák Elton John.

Tina Turner na archivních záběrechVideo: Reuters

Jiný britský zpěvák Rick Astley zase sdělil: „Skvělá žena, skvělý život, skvělý hlas. Jedna z těch velkých.“

Mel B z britské kapely Spice Girls v dlouhém příspěvku na Instagramu přiznala, že jelikož ona sama byla stejně jako Tina Turner obětí domácího násilí, zpráva o její smrti je pro ni obzvlášť zdrcující. Zmínila, že večer předtím sledovala muzikál o jejím životě.

„Plakal jsem, zpíval jsem každé slovo, každou píseň. Oslavoval jsem její boj a všechnu její slávu, její příběh. Její život něco znamenal, navzdory bolesti a protivenstvím. Stala se ikonou, legendou, trpěla dvě desetiletí kvůli zneužívání ze strany svého bývalého manžela a dokázala nemožné. Opustila ho, přežila, utekla a dala všem, jako jsem já, naději. Zpráva o její smrti je pro mě osobně zdrcující. Právě teď jsem doslova beze slov,“ napsala.

Zemřela Tina Turner

Kultura

RECENZE: Geniální, unikátní, sexy. Prostě Tina Turner

MFF KV

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám