Hlavní obsah

Technoparty CzechTek se rozjíždí u Kopidlna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/KOPIDLNO

Do Ledkova u Kopidlna na Jičínsku se od čtvrtečního večera sjíždějí účastníci největší tuzemské technoparty CzechTek. Z pořádání akce v katastru obce však nemá radost městský úřad, který v dopise starostky Hany Slavíčkové vyzval nájemce obecních pozemků, aby pronájem pozemků na akci zrušil.

Foto: Josef Zajíc

Dolní oblast Vítkovice , Důl Hlubina První zastavení na Techno trase Fajného léta 17.8.2012

Článek

"Městský úřad se o konání desátého ročníku CzechTeku dozvěděl až v momentě, kdy na pozemku již parkovaly kočovné soundsystémy," sdělila v pátek Novinkám Helena Sedláčková  z městského úřadu. "Dnes v noci najížděla do Ledkova auta s technikou, sociálním zařízením a podobně. Celou noc jsme nespali, měla jsem pocit, že do Kopidlna vjela kolona vojenských aut," popsala ČTK dnešní noc starostka Hana Slavíková.

Starostí, které takto masová akce s sebou přináší, je mnoho, doplnila Sedláčková. Mezitím co v Ledkově mají plnou hlavu starostí a obav, jak vše dopadne, obyvatelé obcí Osoblaha na Bruntálsku i Andělky na Liberecku si oddechli, že se CzechTek nebude konat u nich.

Pozemky pro technoparty si od soukromého zemědělce pronajala společnost Primano s.r.o. Vlastníkem pozemků je však město a nájemce tak podle vyjádření starostky porušil nájemní smlouvu. Zaslala mu proto dopis, ve kterém vyjadřuje zklamání nad jeho konáním a vyzývá jej, aby pronájem s firmou Primano ukončil.

"V okolí jsou lesy a vzhledem k velkému suchu máme velké obavy z požáru," uvedla Sedláčková. Ve zvýšené pohotovosti jsou proto hasiči. Situaci na místě monitoruje i policie, která bude chránit bezpečnost občanů a zajišťovat dopravní provoz.

Reklama

Související témata:

Související články

CzechTek podesáté. Ale kde?

Desátý ročník největší tuzemské techno party CzechTek má začít 25.VII. a trvat možná až do začátku srpna. Pořadatelé zatím tají, kde by se měla uskutečnit,...

Výběr článků

Načítám