Hlavní obsah

Tarantino varuje před marvelizací kinematografie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože filmy od amerického studia Marvel mají spoustu fanoušků, najdou se i odpůrci těchto komiksových produkcí. Jedním z nich je americký režisér Quentin Tarantino, jenž vstoupil do historie svými filmy Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994), Kill Bill 1 a 2 (2003, 2004), Hanebný pancharti (2009) či naposledy Tenkrát v Hollywoodu (2019).

Foto: ČTK/PA/Matt Crossick

Režisér Quentin Tarantino

Článek

Hollywoodské herecké hvězdy před takzvaným zázrakem kinematografie varuje. V podcastu 2 Bears, 1 Cave řekl, že produkce Marvelu jsou zaměřeny především na mladší publikum.

„Když jsem byl malý, sbíral jsem marvelovské komiksy,“ přiznal se. „Kdyby tyto filmy vstoupily do kin, když mi bylo dvacet, byl bych šťastný a bezpodmínečně je miloval. Ale dobře, už je mi skoro šedesát, takže z nich tak nadšený nejsem.“

Přiznal, že marvelizace kinematografie je pro něj znepokojivým trendem a on fanouškem komiksových filmů není. Je přesvědčen, že kvůli superhrdinské produkci není v Hollywoodu místo pro hodnotnější filmy.

Vysvětlil, že ačkoli jsou superhrdinské snímky mimořádně úspěšné, herci, kteří hrají pouze v nich, podle jeho názoru nejsou skutečné hvězdy. „Součástí marvelizace Hollywoodu je, že máme herce, kteří se proslavili hraním superhrdinských postav. Ale nejsou to filmové hvězdy. Hvězdou je Captain America. Hvězdou je Thor. Myslím, že to bylo řečeno milionkrát. Tohle se stane, když se franšízové ​​postavy stanou hvězdami,“ řekl.

Zdůraznil, že nezpochybňuje úspěch marvelovských herců, historie však prý nebude vzpomínat na ně, nýbrž na postavy, které ztvárnili.

10 filmů od Quentina Tarantina, které stojí za to zhlédnout. Pulp Fiction je jasné, ale co dál?

Film

Reklama

Související články

Tarantino přemýšlí o posledním filmu

Americký režisér Quentin Tarantino představil svůj devátý film Tenkrát v Hollywoodu na letošním filmovém festivalu v Cannes 21. května a již zítra bude uveden...

Výběr článků

Načítám