Hlavní obsah

Stávka v Hollywoodu odsouvá ceremoniál Emmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavnostní vyhlášení cen Emmy se neodehraje v řádném termínu. Oznámil to americký web Variety s odkazem na pořadatele akce. Podle něj se dal přesun 75. ročníku vzhledem k probíhající stávce v Hollywoodu očekávat.

Foto: Profimedia.cz

Ocenění Emmy

Článek

Televizní akademie a společnost Fox původně počítaly s termínem vysílání 18. září. Variety přišel nyní s informací, že datum padlo. Vychází z toho, co se dozvěděl od firem a lidí, kteří měli akci zajišťovat.

Organizátoři jim totiž dali vědět s předstihem, že se akce neuskuteční, a požádali je o „posunutí termínu“. Podobný posun se týká také cen Creative Arts Emmy, které se původně měly konat 9. a 10. září.

Emmy se posouvají poprvé od roku 2001. Tehdy se tak stalo v souvislosti s teroristickými útoky z 11. září. Předávání sošek se následně realizovalo až v listopadu.

Stávka v Hollywoodu: Mají můj obraz a mohou s ním manipulovat, jak chtějí, zlobí se herci

Kultura

Nový termín 75. ročníku bude oznámen pravděpodobně počátkem srpna. Spekuluje se, že by vše mohlo proběhnout až v lednu.

V minulosti bodovali i Češi

Televizní ceny Emmy jsou považovány za srovnatelné s filmovými Oscary. Získali je i Češi. Naposledy Akademie televizních umění a věd složená z 900 nezávislých porotců ocenila internetový seriál #martyisdead (2019) producentů Milana Kuchynky a Vratislava Šlajera. Stal se vítězem v kategorii krátkých seriálů.

Sošku v minulosti získal i novinář Tomáš Etzler, reportér CNN i České televize. Události pro ně pokrýval v nejednom válečném konfliktu.

Cenu Emmy získalo drama Boj o moc, komedie Ted Lasso a minisérie Bílý lotos

Kultura

Český seriál #martyisdead získal Emmy

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám