Hlavní obsah

StarDance posedmé: Charitativní večer vynesl přes dvacet milionů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

„Letošní večer vynesl 20 327 620 korun,“ oznámil moderátor pořadu StarDance… když hvězdy tančí Marek Eben v sobotu večer. Shrnul tak benefiční akci oblíbené soutěže, při níž se částka vybrala. Šlo o letošní sedmé kolo, jež se nestalo nikomu ze zbylých pěti párů osudným. Peníze putují Centru Paraple.

StarDance – AdamczykováVideo: Novinky

 
Článek

Myšlenka benefiční akce byla jednoduchá. Každý z pěti tanečních párů získal svého patrona, vozíčkáře. Ve druhé části programu se poté představili ve společné choreografii Marka Zelinky.

„Vždy je pro nás těžké vybrat pouze pět klientů, kterým můžeme tuto speciální zkušenost nabídnout. Přál bych ji zažít každému. A samozřejmě jde i o prostředek, jímž můžeme oslovit široké publikum s žádostí o podporu, kterou naše centrum velmi potřebuje, protože více než polovinu ročního rozpočtu musíme zajistit z darů jednotlivců a firem… Život usednutím na vozík nekončí,“ řekl k akci David Lukeš, ředitel Centra Paraple.

Padly tři desítky

V 7. kole páry jinak v první části večera odtančily před kamerami v živém přenosu rumbu, slowfox a paso doble. Získané body si následně přičtou v osmém kole, kde se bude opět vyřazovat.

Rekordmanem se opět stal pár ve složení Eva Adamczyková a Jakub Mazůch, kteří za své paso doble od poroty získali absolutní hodnocení, tedy třikrát deset bodů. „Tohle bylo tak ostrý, že kdybyste byla, Evo, guláš, tak to nedojím…,“ uvedl k jejich výkonu porotce Richard Genzer. „Deset, ale je to málo,“ shodl se také se svým kolegou Zdeňkem Chlopčíkem.

Porota následně vysoce ocenila také výkon Dariji Pavlovičové, která tak potvrzuje pozici „černého koně“ soutěže. „Vy jste ta osoba, která se neustále zlepšuje. Začínáte být nebezpečná,“ uvedla porotkyně Tatiana Drexler po zhlédnutí rumby, kterou Darija odtančila se svým tanečním partnerem Dominikem Vodičkou.

Body po 7. kole (přičítají se do dalšího kola)
PárTanecBody
Eva Adamczyková a Jakub Mazůchpaso doble30
Iva Kubelková a Martin Prágrrumba29
Darija Pavlovičová a Dominik Vodičkarumba28
Josef Maršálek a Adriana Maškovápaso doble21
Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstkováslowfox19

Adamczyková favoritkou

StarDance se zatím stává suverénním vítězem televizního podzimu. Každý z dílů sleduje průměrně přes milion čtyři sta tisíc diváků starších patnácti let, kteří právě sedí u obrazovek. Největší zájem byl v letošním 12. ročníku soutěže o její jubilejní, stý díl. Vysílal se 21. října. Zhlédlo ho 1,534 milionu osob starších patnácti let.

Favoritkou na vítězství je stále olympionička Eva Adamczyková, která u sázkařů vede od samého začátku. Naopak podle nich měl dávno vypadnout cukrář Josef Maršálek, jehož „při životě“ drží především divácké hlasy.

OBRAZEM: Co neviděly kamery. V zákulisí před šestým kolem StarDance

Kultura

V uplynulém kole naopak vypadl další z favoritů, Marek Adamczyk, a jeho ženu Evu to velmi mrzelo. „Nejvíce mě minule bavil společný country tanec, při kterém jsem i na chvíli zapomněla na blížící se vyřazování… Pořad StarDance mi splnil tajné přání být alespoň na chvíli Rebelkou, mojí nejoblíbenější princeznou. Z toho jsem byla opravdu nadšená! Navíc kostým, make-up i účes mi pomáhají ponořit se do našeho tance. Při vyřazování se mi nálada změnila o 180 stupňů, když vypadl můj Marek (Adamczyk). Doufala jsem, že spolu dojdeme až do finále,“ okomentovala vývoj soutěže.

Marek Adamczyk dodal, že je rád, že s Lenkou Norou Návorkovou odtančili, co chtěli, a že vypadnout někdo prostě musel: „Se zvyšující se náročností soutěže jsem ale také začal pociťovat únavu. Fandit budu všem, samozřejmě své ženě. Chtěl bych co nejdéle vidět tančit všechny, proto jsem rád, že v dalším kole nikdo nevypadne.“

Účastníci a StarDance 2023

Dvanáctou sérii tanečního pořadu České televize StarDance …když hvězdy tančí, která proběhla v období od 14. října do 16. prosince 2023, vyhrál taneční pár ve složení Darija Pavlovičová a Dominik Vodička. Kdo byli účastníci série?

StarDance vyhráli Darija Pavlovičová a Dominik Vodička

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám