Hlavní obsah

Slza má trojplatinovou desku. Přitom se podmínky pro její zisk změnily

Právo, kul

Skupina Slza obdržela trojnásobnou platinu za albový debut Katarze, což znamená, že duo svým debutem přineslo vydavatelství Universal Music obrat přesahující hranici tří miliónů korun.

Foto: Universal Music

Slza s trojplatinovým albem

Článek

Stalo se tak na tradiční akci Universal Music Stage v pražském klubu Jazz Dock, kde byly představeny i nadějné kapely pro příští roky. Večer odstartoval projekt Poetika, který zaujal hned svým debutovým singlem Zkouším žít. Zazněla i jeho novinka Každou vteřinou.

Následovala kapela Hodiny, jež představila nejen oba dosud vydané singly Stmívání a Jízdní řád, ale nabídla i další ochutnávku z plánované debutové desky.

Ze Slovenska přijel zpěvák Adam Ďurica, který kromě svého doposud největšího hitu Mandolína odhalil i informace o novém albu, které pojmenoval Spolu. Posledním hudebním hostem večera byla Lenny. V rámci svého vystoupení nevynechala hit Hell.o, celý set ale odstartovala písničkou Lover, ke které před pár dny představila videoklip.

Foto: Universal Music

Lenny při vystoupení.

Generální ředitel Universal Music Tomáš Filip na akci oznámil, že v současné době je v České republice již téměř 100 tisíc milovníků hudby, kteří si každý měsíc pravidelně platí některý z digitálních servisů pro poslech hudby. Dodal, že na základě vývoje hudebního trhu došlo ke změnám pro výpočet zisku zlatého a platinového alba. Od letošního roku již nebude rozhodující prodej kusů, ale obrat, který každý titul přináší. Ten je vypočítán nejen z počtu prodaných CD, ale do této částky jsou zahrnuty i příjmy z placených downloadů a všech dostupných streamingových servisů.

Pro ocenění zlaté album je tak nyní zapotřebí obratu ve výši 500 tisíc Kč, pro platinové dvakrát tolik, tedy jeden milión korun.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám