Hlavní obsah

Skupina Iced Earth se rozpadla poté, co kytaristu zatkli za útok na Kapitol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká metalová kapela Iced Earth se rozpadla. Poté, co byl kytarista Jon Schaffer zatčen za účast v davovém útoku na americký Kapitol, rozhodli se zpěvák Stu Block a baskytarista Luke Appleton, že nemá cenu pokračovat.

Foto: Profimedia.cz

Kytarista Jon Schaffer

Článek

Jona Schaffera zatkla FBI doma v Indianě už v lednu a drží ho ve vazbě. Odhalen byl okamžitě, protože je dobře znám mezi metalovými fanoušky a jeho bílé vousy svítí na dálku.

Vzhledem k tomu, v jak velké kauze figuruje, může Schaffer jen těžko počítat s tím, že by vyvázl bez trestu a vrátil se ke koncertování. Vpád Trumpových příznivců do Kapitolu si vyžádal kromě materiálních škod i pět obětí na lidských životech. Později média zjistila, že mnoho z útočníků sloužilo v americké armádě.

„Jsou období a události, kdy se musíte zamyslet a přehodnotit svůj život, práci a budoucí směřování,“ uvedl zpěvák Block. „Informoval jsem Jona a jeho současný management, že musím ohlásit svůj odchod z Iced Earth s okamžitou platností.“

Kdo vydrží a neusne? Komiksová Liga spravedlnosti bude mít 4 hodiny

Film

Baskytarista Appleton současně s ním uvedl, že odchází také. „V reakci na nedávné události a okolnosti jsem oznámil managementu Iced Earth a Jonovi, že končím jako baskytarista Iced Earth s okamžitou platností. Chci poděkovat všem, kteří mi vyjádřili podporu a lásku během této složité doby.“

Všichni členové kromě zatčeného kytaristy už předtím vydali společné prohlášení, že „absolutně neschvalují a netolerují povstání nebo násilné činy, do kterých se zapojili aktéři nepokojů 6. ledna v budově Kapitolu“.

Greta je zpět. Krátce po filmu bude mít i seriál

Film

Reklama

Výběr článků

Načítám