Hlavní obsah

Skupina Elán vydává živý klip k písni Čaba neblázni a blíží se k vyprodání koncertů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Elán se za šest týdnů přiblížila k vyprodání ohlášených koncertů v Praze a Bratislavě. Přestože jsou až příští rok na podzim, do obou hal zbývá v nabídce asi třicet procent vstupenek. Aby kapela fanouškům zkrátila čekání, vydává živý videoklip ke skladbě Čaba neblázni. Důvodem návratu Elánu na pódia příští rok jsou oslavy sedmdesátin zpěváka a baskytaristy Joža Ráže a zpěváka a klávesisty Vaša Patejdla.

Elán v klipu k písni Čaba neblázniVideo: IIME LTD

 
Článek

„Píseň Čaba neblázni je jednou z našich nejposlouchanějších na hudebních platformách a lidé se na ni vždy těší i na koncertech. Skladba se poprvé objevila na sedmém řadovém albu Rabaka, které vyšlo 1. října 1989. Deska byla zároveň soundtrackem ke stejnojmennému filmu, který natočil režisér Dušan Rapoš,“ připomíná manažer kapely Michal Čimera.

Záběry a zvuk k novému videu vznikly v roce 2018 na posledním turné Elánu. Čaba neblázni zazněla úplně na konci vyprodaného koncertu v pražské O2 areně. Vznik skladby, která stále patří mezi největší hity Elánu, inspiroval legendární bratislavský „vyhazovač“ Csaba Török.

Foto: archiv kapely

Skupina Elán se příští rok vrátí na pódia. V plánu jsou dva koncerty.

„Někdy v osmdesátých letech jsme stáli s Rážovci u vchodu do hotelu Kyjev, kam jsme chtěli jít oslavit naše setkání. Ve dveřích byl ale vyhazovač Csaba a nechtěl nás tam pustit. Najedou přišel nějaký bohatý Němec a toho on vpustil. Náš kamarád Sesi mu řekl: Čaba, neblázni, vždyť to jsou naši. A já o tom napsal text,“ vzpomíná Boris Filan. Jeho text zhudebnil Jožo Ráž.

Elán se opět vrátí. V roce 2024 vystoupí v Praze i Bratislavě

Kultura

Členové kapely Elán dorazili do Prahy. Opět zněly jejich hity

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám