Hlavní obsah

Seriál Koruna zastavuje z úcty ke královně Alžbětě natáčení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z respektu k zesnulé královně Alžbětě II. a jejímu odkazu se tvůrci seriálu Koruna (The Crown) rozhodli, že na nějakou dobu pozastaví natáčení závěrečné šesté řady. Scénárista Peter Morgan následně uvedl, že svou veleúspěšnou sérii vždy považoval za „milostný dopis“ nejdéle sloužící panovnici.

Foto: Profimedia.cz

Natáčení páté řady The Crown

Článek

Morgan, který je také autorem scénáře k filmu Královna z roku 2006 s Helen Mirrenovou v hlavní roli, pro server Deadline připustil, že se natáčení šesté řady seriálu „na nějakou dobu z úcty zastaví“.

Americkému serveru v e-mailu napsal: „The Crown je milostný dopis pro ni a já prozatím nemám co dodat, jen ticho a respekt. Očekávám, že i my z úcty pozastavíme natáčení.“

Netflix, který seriál produkuje, měl již od začátku připravený plán pro případ, že by královna zemřela. Odvysílány byly zatím čtyři řady seriálu. Pátá je již hotová a původně bylo plánováno, že ji diváci uvidí v listopadu tohoto roku.

Zatím není jasné, zda se datum premiéry kvůli úmrtí královny odloží. Šestá řada, která se natáčí, bude poslední.

Poprvé si královnu Alžbětu II. v seriálu zahrála herečka Claire Foy. Tu následně vystřídala Olivia Colmanová. Do třetice se role chopí Imelda Stauntonová.

Reklama

Výběr článků

Načítám