Hlavní obsah

Scénický koncert propojí Horáčka s novým cirkusem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový cirkus, akrobacie, tanec, divadlo a písně s texty Michala Horáčka propojí scénický projekt souboru Cirk La Putyka nazvaný Horáček GEN XYZ. Premiéru bude mít 19. dubna v šapitó Azyl78 na pražském Výstavišti.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

V inscenaci Horáček GEN XYZ se objeví i Rozálie Havelková a Ondřej Ruml.

Článek

Objeví se v něm sedmnáct písní, ale nikoli v podobě, jak je posluchači znají z CD. V nových aktuálních souvislostech, propojeny s akrobacií a choreografií, zazní v interpretaci umělců, jako jsou Jan Cina, Rozálie Havelková, Katarzia, Naďa Válová, Bára Poláková, Ondřej Ruml, Vladimír 581 a další.

„Tvorba Michala Horáčka, to jsou pro mě slova a texty, které mají vedle obrovské poetické síly šanci spojovat. Což je důležité zvlášť v téhle době, kdy lidi tyto věci dost často naopak rozdělují. Dotýkají se témat, která mě a mé kolegy oslovují,“ říká principál La Putyky a režisér inscenace Rostislav Novák ml.

Inscenace bude mít zcela ojedinělý tvar. „Nedokážu říct, jestli je to víc poetický koncert, kabaret, nový cirkus anebo performance. Snažil jsem se vnořit do velké nejistoty, kdy se neopíráme o žádné cirkusové rekvizity, ale pracujeme s úplně jinými materiály a prostředky. A tématy, která dnes rezonují, jako je domov, bezpečí, svoboda i nejistota,“ dodává Novák.

Hity textaře Michala Horáčka zazní v novém provedení v cirkuse. Přezpívají je Jan Cina či Bára Poláková

Kultura

Písně budou znít v úpravách a aranžích Davida Hlaváče a Jana Balcara za zvuku kapely CLPBND. Diváci se mohou těšit třeba na Levandulovou, S cizí ženou v cizím pokoji, Povstání mlh a krásných žen či Bude mi lehká zem. Název GEN XYZ naznačuje i propojení generační. „Příští rok oslaví Cirk La putyka patnáct let existence. Zakládající členové se v něm prolínají s nastupující generací. Chtěli bychom tímto projektem získat víc i mladou diváckou generaci, která písně Michala Horáčka a Petra Hapky už ani nezná,“ uzavírá Novák.

Horáček GEN XYZ bude do 25. dubna uveden celkem sedmkrát. Poté se do Azylu78 vrátí úspěšný projekt Cesty a rodinné představení Kniha džunglí, které vzniklo ve spolupráci Divadla bratří Formanů, České filharmonie a Dekkadancers.

Může se vám hodit na Firmy.cz: AZYL78

Reklama

Související články

RECENZE: BOOM vol. 2: Od mobilu k objetí

Inscenaci BOOM vol. 2 uvádí soubor Cirk La Putyka v prostoru Jatka78 v pražských Holešovicích. Kromě českých umělců se jí účastní i studenti Kyjevské akademie...

Výběr článků

Načítám