Hlavní obsah

Vychází nový Salon: Kulturní zážitky roku 2021 podle autorů a autorek Salonu

Právo, SALON

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co všechno najdete ve čtvrteční příloze deníku Právo Salon?

Foto: SALON, Právo

Salon z 23. prosince 2021

Článek

● Rozhovor s americkým filmařem Jonem Alpertem nad jeho časosběrným dokumentem Život zločinu; jak náročné bylo šestatřicetileté natáčení s trojicí drogově závislých kriminálníků a proč (nejen) USA hrozí, že se stanou neproduktivní společností, která lidem nedává příležitosti, jaké si zaslouží?

● Velkou anketu, v níž autoři a autorky Salonu vybírají své kulturní zážitky roku; co letos nejvíc zaujalo filosofa Václava Bělohradského, spisovatelku Kateřinu Tučkovou, sociologa Daniela Prokopa, dokumentaristku Apolenu Rychlíkovou či právníka a historika Petra Pitharta?

Foto: Divnosti Label/Jana Plavec

Skupina něco něco – Tomáš Tkáč a Alžběta Trusinová

● Text Karla Veselého nad „karanténními“ deskami nominovanými na domácí alternativní hudební ceny Vinyla; jak smysluplně využít „mrtvý čas“ lockdownu a kde nejlépe zaslechnout absolutní ticho?

● Sloupek Štefana Švece o tom, že vánoční dárky by se měly zrušit; proč se dospělí ani děti vlastně pořádně obdarovávat neumějí, proč člověk stejně často myslí hlavně na sebe a proč nedávat babičce k Vánocům hokejku?

● Krátké glosy o dvou nových knihách; jsou to Pes na gondole od Tomáše Mazala a překlady básní Christiana Morgensterna BUbásně

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám