Hlavní obsah

Vychází nový Salon: Bělohradský a Matějčková o dnešní katolické církvi

Právo, SALON

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co všechno najdete ve čtvrteční příloze deníku Právo Salon?

Foto: SALON, Právo

Salon z 11. května 2023

Článek

● To nejlepší ze salonní debaty filosofů Terezy MatějčkovéVáclava Bělohradského, která proběhla na festivalu Ekologické dny Olomouc a věnovala se dnešní katolické církvi; jaké dědictví po sobě zanechal papež Benedikt XVI. a jaký je vztah církve ke geopolitice, k demokracii či ke klimatické krizi?

● Esej právního teoretika Petra Aghy o tom, zda čelíme konci ideologie, nebo spíš konci alternativ; proč je myšlenka „vítězů“ a „poražených“ globalizace hlavně výrazem neschopnosti mainstreamové levice reflektovat hlubokou proměnu liberálního kapitalismu a proč je zásadní politickou otázkou dneška naše imaginace?

Foto: Divadlo Feste

Z inscenace brněnského divadla Feste Falešní přátelé obyčejných lidí

● Sloupek Štefana Švece o hledání celku ve střídání protikladů; proč po citronu ochutnat čokoládu a po Bachovi si poslechnout bratry Nedvědy, proč ze světa vstřebávat alespoň pestré útržky – a jak je možné, že kdekoli zkusíte kopat, tam se nakonec objeví poklady?

● Pozvánku na salonní debaty, které proběhnou na veletrhu Svět knihy – zaměříme se v nich na automobilismus, rozvoj technologií, pervitin a klimatickou krizi

Výběr článků

Načítám