Hlavní obsah

S vizí a touhou doputovala kapela Rybičky 48 do O2 areny. A frčí dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rybičky 48 pokračují v krasojízdě. Poté, co tito punkrockeři vyprodali Velký sál pražské Lucerny a Forum Karlín, troufli si na největší českou halu. A vyprodali ji také. Při jejich večeru ke dvacátému výročí vzniku se v ní tísnilo patnáct tisíc diváků. Nadto oznámili, že na 27. květen 2023 chystají megakoncert v amfiteátru v domovské Kutné Hoře. A slibují scénu, která tu ještě nebyla.

Foto: Petr Horník, Právo

Zpěvák a baskytarista Kuba Ryba kapelu Rybičky 48 vede.

Článek

Ta slova je nutné brát vážně. Ve čtvrtek postavili technici skupiny největší pódium, které dosud v O2 areně bylo. Manažer Martin Řehoř Novinkám.cz řekl, že to potvrdili zástupci společnosti Bestsport, provozovatele haly. Bylo široké padesát metrů a působilo vskutku majestátně.

K úspěchu tak zbýval kousek. Při koncertech českých kapel v uvedené hale totiž platí pravidlo, že se na ně fanoušci přicházejí se svou oblíbenou partou pobavit. Špatný zážitek by jim vzhledem k jejich naladění mohl připravit jen opravdu nepovedený či odbytý koncert.

Foto: Petr Horník, Právo

Zpěvák a baskytarista Kuba Ryba a kytarista Michal Brener.

To se u Rybiček 48 nestalo. Muzikanti sázeli jednu oblíbenou písničku za druhou, dopřáli si řadu pyrotechnických efektů, světla jim k tomu svítila parádně a obrovská scéna potvrzovala, že se jedná o vpravdě velký rockový set.

Foto: Petr Horník, Právo

Zleva Petr Lebeda, Kuba Ryba a Michal Brenner.

Zatímco první host kapely, jakýsi „zakladatel Klus Klus klanu“, působil coby vtip rozpačitě, pěvecké vklady Jakuba Děkana, Báry Zemanové či Vaška Bláhy z Divokýho Billa měly své místo i důvod. Samostatnou kapitolou byl výstup písničkáře Pokáče, jenž měl jednou skladbou zabavit diváky v době, kdy se bude v zákulisí zpěvák a baskytarista Rybiček 48 Kuba Ryba převlékat do zlatavého obleku, který následně na pódiu během jakési parodie na striptýz svlékne.

Foto: Petr Horník, Právo

Bubeník Rybiček 48 Ondřej Štorek.

Publikum se celý večer náramně bavilo, protože je k tomu Rybičky 48 svými písněmi již dvacátou sezónu ponoukají. Zpívalo s kapelou, rozsvěcelo mobilní telefony, když o to bylo požádáno, tančilo a to sedící vstávalo, když dostalo z pódia přátelský pokyn.

Byla jen škoda, že si členové kapely neodbyli projevy nadšení z celého večera během prvních pauz mezi písněmi, nýbrž se k nim neustále vraceli. Promarnili tak minuty, které mohli darovat dalším písním ze svého repertoáru, v němž je jich prý na sto padesát. Namísto toho, aby fanoušky náporem rockové energie smetli, dokola v pauzách připomínali, že jsou šťastní.

Foto: Petr Horník, Právo

Celkový pohled na atmosféru při koncertu Rybiček 48 v pražské O2 areně.

Přesto to byl večer, na který mnozí nezapomenou. Stvrzeno na něm bylo, že k vyprodané O2 areně se může dostat nejen kapela milovaná médii. U Rybiček 48 jsou za tím léta tvrdé práce a dobrých nápadů, stejně tak vize a touha. Nadto je patrné, že tato čtveřice ještě neřekla poslední slovo. Vidno je to podle jejích plánů i chuti, s jakou do toho pořád jde.

Rybičky 48
O2 arena, Praha, 20. října

Hodnocení: 75 %

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám