Hlavní obsah

Rudy Linka: Má show je i o dobré náladě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televizní show Linka, to je především dialog dvou hudebních osobností, z nichž jednou je hostitel, jazzový kytarista Rudy Linka. V malebném prostředí své šumavské chalupy uvítá hosty zastupující různé hudební žánry. V pátek začne na ČT art již jeho pátá série.

Foto: archiv R. Linky

Do jednoho z pořadů si Rudy Linka pozval Lucii Bílou.

Článek

Koho v nové sérii uvítáte?

Jako obvykle to budou ti nejznámější hudebníci u nás, například Marie Rottrová, Roman Holý, Ondřej Soukup, Benny Cristovao, Lucie Bílá, Richard Müller, ale i zahraniční mistři, francouzský kytarista Bireli Lagrene nebo senegalský zpěvák a basista Alune Wade. Všichni jsou naprosto skvělí muzikanti a opravdu stojí za to si je poslechnout.

Bude nová řada v něčem jiná než předešlé?

Vždycky se snažíme přijít s něčím novým, ale samotný základ pořadu je stejný: hudebník nás přijede navštívit na chalupu na Šumavě a my posloucháme hudbu, jíme a nakonec něco zahrajeme.

Úplně nové ale je, že po každém dílu bude na webových stránkách České televize LinkaPodcast, v němž může divák slyšet všechny skladby v celé délce s mým komentářem a také v něm zveřejníme recept na jídlo, které vařila má žena Anna. Mnoho diváků si to přálo.

Zaujal vás něčím při natáčení někdo z vašich nových hostů?

Všichni hosté jsou velké hudební osobnosti a mnozí z nich rozdávají obrovské množství pozitivní energie. Záleží na každém z nás individuálně, abychom tuto energii přijali.

Náš pořad ale není jen o hudbě. Je vlastně o komunikaci mezi lidmi, dobré náladě a životním stylu.

Jaké jsou vaše nejbližší hudební plány?

Od začátku listopadu budu na turné se svou One Man Show, což je divadelní představení, na kterém nejen hraju, ale hlavně mluvím a doprovází ho videoprojekce. Je to volné pokračování mé knížky Na cestě domů… vždycky, která nedávno vyšla.

Od února budu na turné se svým triem a vyjde nám nové album Rudy Linka Trio Live. Už se opravdu těším na to, že budu opět hrát pro živé obecenstvo.

Reklama

Výběr článků

Načítám