Hlavní obsah

Rowlingová se děsí chvíle, kdy skončí Potter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

EDINBURGH

Britská spisovatelka J. K. Rowlingová se děsí chvíle, až sedmý díl ukončí příběh čarodějnického učně Harryho Pottera. Psát ho začne až příští rok, protože nyní se chce věnovat své šestiměsíční dceři.

Článek

Sdělila to v pátek večer čtrnáctiletému Owenu Jonesovi, který byl jedním ze 70 dětí na edinburghském hradu, kde Rowlingová v noci z pátku na sobotu četla z nového dílu Harry Potter a Princ dvojí krve. Jejich rozhovor odvysílala v neděli televizní stanice ITV.

Rowlingová uvedla, že čtenáři s ostříží pozorností mohli najít v šestém, nejtemnějším díle, náznaky, co přijde v závěru ságy. Ukončení příběhu se obává: "Děsím se té chvíle. Opravdu ráda píši knihy, a proto to bude pro mě šok, hluboký šok. I když jsem věděla i v těch uplynulých patnácti letech, že jednou sága skončí, přesto to bude náraz."

Nemluvila o svém starším plánu, že vyjde ještě osmá kniha s nepoužitými motivy.

Rowlingová uvažuje o pseudonymu

Zvažuje také, že by zkusila psát pod pseudonymem: "Myslím, že by bylo méně tlaků ."  Dodala, že pociťuje nostalgii po dobách, kdy ještě nebyla známá. "Kdybych měla něčeho litovat, tak toho, že už nebudu mít potěšení vklouznout do kavárny, která se mi bude líbit, posadit se a ponořit se do svého světa a nikdo nebude vědět, co dělám, nikdo se o mě nebude zajímat a budu úplně anonymní,"

Než se pustí do sedmého dílu, vezme si volno a stráví je se svou šestiměsíční dcerou. "Mám malé dítě, a tak si myslím, že vhodný čas na psaní bude příští rok. Už jsem nějakou práci na novém díle odvedla a sem tam něco přidávám," řekla Rowlingová.

Reklama

Související články

Nové knihy - 28. týden

Z knižních novinek tohoto týdne jsme pro vás vybrali šestý díl fantasy Stephena Kinga Temná věž, detektivku Tima Greena Pátý anděl. Ale nejočekávanější knihou...

Výběr článků

Načítám