Hlavní obsah

Nové knihy - 28. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z knižních novinek tohoto týdne jsme pro vás vybrali šestý díl fantasy Stephena Kinga Temná věž, detektivku Tima Greena Pátý anděl. Ale nejočekávanější knihou je celosvětové vydání šestého dílu příběhu o čarodějnickém učni Harry Potterovi a princi dvojí krve.

Článek

J. K. Rowlingová: Harry Potter a princ dvojí krve

V celosvětové premiéře vychází v sobotu šestý díl jednoho z nejúspěšnějších titulů světové literatury Harry Potter. Zatím si ho však můžou přečíst jen ti, kteří umí anglicky, datum českého vydání ještě není stanoveno. Obsah je úzkostlivě tajen a lidem, kterým byla kniha ve Velké Británii a Kanadě prodána, bylo zakázáno o obsahu mluvit. Z děje šestého roku v Bradavické škole čar a kouzel autorka zatím odhalila, že jedna z hlavních postav bude zavražděna, i že princem dvojí krve není ani Harry, ani Lord Voldemort. Jeho zlá moc však stále roste.

Stephen King: Temná věž VI. - Zpěv Susannah

Šestý, předposlední díl knihy je jako přebírání nitek těsně předtím, než je autorovy prsty umným hmatem přeskupí do zcela nového tvaru. K nitkám je navázáno mnoho světů a příběhů, které se před našima očima propojují v jediný mnohotvárný celek. Jak už název naznačuje, kniha je věnována především osudům Susannah, té, která se dělí o svou mysl a tělo nejen s Dettou a Odettou, ale také s Miou. Zjistíme, jaké jsou důvody a cíle Miina počínání, zatímco zbytek ka-tet, Roland, Jake, Ochu, Don Callahan a Eddie, napínají všechny síly, aby Susannah zachránili a mohli pokračovat k cestě k Věži. A na této cestě nahlédneme rovněž pod pokličku jistému spisovateli z Maine.

Pavel Dobrovský - BETA, 376 str., váz., 249 Kč

Tim Green: Pátý anděl

Jack Ruskin má skvělé předpoklady pro spáchání série dokonalých vražd. V minulosti působil jako prokurátor, nyní pracuje v právnické firmě. Má prostředky i znalosti, které mu umožňují zabíjet a nenechat za sebou stopy. Jeho cílem jsou nenapravitelní sexuální násilníci. Jejich jména si najde ve spisech. Jack zná velmi dobře spoušť a zkázu, kterou za sebou tato zvrácená monstra zanechávají - jejich obětí se stala i jeho patnáctiletá dcera. Proto se rozhodl zabránit tomu, aby museli další lidé prožít mučivé utrpení, kterým on sám prošel.

Vydává BB art., 288 str. / 199 Kč

Tim Jockey: Vražda prvního stupně

Tentokrát se nejvyhledávanější pohřebák města Baltimore zakousne do případu, v němž je zapletena jeho bývalá láska: mladá chůvička jejích dětí byla právě vylovena utonulá z řeky Severn poblíž Annapolisu. Policie se chystá případ uzavřít jako sebevraždu, což se Hitchovi nějak nezdá kvůli řadě podezřelých skutečností, které vycházejí postupně najevo. Když se snaží zjistit okolnosti smrti mladičké dívky, začne Hitchcock zakopávat o podivné charaktery a instituce...

Vydává BB art, 312 str. / 199 Kč

Petr Vorel: Velké dějiny zemí koruny České VII. - 1526-1618

Sedmý díl Velkých dějin zemí Koruny české popisuje období od nástupu Habsburků na český trůn do počátku druhého českého stavovského povstání (1526 - 1618), jež je označováno za první století novověku. Svazek je vybaven základním poznámkovým aparátem, zevrubnou bibliografií, bohatým obrazovým a dokumentačním materiálem a rejstříky.

Paseka, váz., 640 str., 640 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám