Hlavní obsah

Potter se kvůli atentátům nebude prodávat na King´s Cross

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN/NEW YORK

Harry Potter a Princ dvojí krve, který vyjde v pátek o půlnoci, se kvůli teroristickým útokům nebude prodávat na stanici King´s Cross. Přitom právě z ní odjíždí vlak do školy v Bradavicích, kterým čarodějnický učeň cestuje.

Článek

Knihkupec W. H. Smith proto chtěl šesté pokračování ságy uvést právě na tomto nádraží. Místo toho bude knihu prodávat v obchodě ve Wimbledonu.

Přestože vydavatelé vehementně dbají, aby se kniha neobjevila na trhu dříve než v pátek o půlnoci, Mary Mundoonová v americkém Rosendalu ho má už nyní. Prodali jí ho omylem. Kupující však nehodlá "chybičky" zneužít a knihu vrátí.

Soud v Kanadě zakázal čtenářům o Potterovi mluvit

Mandy Muldoonová nakupovala se svým devítiletým synem, když na pultě spatřila dlouho a s napětím očekávaný díl, o jehož obsahu kolují zatím jen zvěsti a neověřené informace. Christine Ekblomová, manažerka obchodu, uvedla, že je přesvědčena, že to byl jediný prodaný výtisk.

Dalších několik výtisků bylo rovněž omylem před několika dny prodáno v Kanadě, soudce pak jejich šťastným majitelům zakázal hovořit o příběhu až do oficiálního uvedení na trh.

Potter i do ČR

Čeští čtenáři, kteří umí anglicky, si také šestého dílu série budou moci koupit v noci z pátku na sobotu. Kolik výtisků ale na ně bude v Česku čekat, nelze určit - dovozci se bojí konkurence a nechtějí sdělit, kolik knih dávají do prodeje. Podle dotazů mezi knihkupci ale na čtenáře čeká přinejmenším několik tisíc výtisků.

Reklama

Výběr článků

Načítám