Hlavní obsah

Rock for People ohlásil v týdnu účast Biffy Clyro

Právo, Jaroslav Špulák

Pořadatelé letního festivalu Rock for People, který se letos uskuteční od 3. do 5. července ve Festival Parku v Hradci Králové, ohlásili v týdnu první velkou hvězdu. Jsou jí skotští rockeři Biffy Clyro.

Foto: Warner Music

Biffy Clyro jsou na koncertech nesmírně živelní.

Článek

Přidali se tak po bok již ohlášeného britského zpěváka Toma Odella a skupin The Afghan Whigs, Asian Dub Foundation, Molotov Jukebox, We Came As Romans nebo Emmure.

Biffy Clyro mají pověst jedné z nejlepších koncertních kapel současnosti. Při listopadové návštěvě v Praze, před koncertem v klubu Roxy, bubeník Ben Johnston Právu řekl: „To, co předvádíme naživo, se podle mě na albu nedá zachytit. Kromě chyb a energie publika je tu i vizuální vjem. Dáváme do toho strašně moc energie. Ve studiu to nelze udělat stejně. Není tam dav pod pódiem, který hraje na koncertech zásadní roli. To napojení s fanoušky vás dostane. Hraničí to s posedlostí, je v tom něco téměř démonického. Nelze to nahrát. Jsou to dvě různé potvory.“

Biffy Clyro se na scéně pohybují od roku 1995. O sedm let později vydali debutové album Blackened Sky, po kterém následovaly nahrávky The Vertigo Of Bliss (2003) a Infinity Land (2004). Se čtvrtou deskou Puzzle (2007) obsadili druhé místo britské prodejní hitparády, s Only Revolutions (2009) se dostali na třetí příčku a se zatím poslední nahrávkou Opposites (2013) na první.

V České republice dosud koncertovali pouze dvakrát.

Reklama

Výběr článků

Načítám