Hlavní obsah

Rock For People láká diváky

Novinky, Alex Švamberk
PRAHA

Zimní přehlídkou Rock For People, která se koná v Abatonu na Praze 8 6. února od 17. 15, pořadatelé nejen připomínají minulý ročník jednoho z největších tuzemských festivalů, ale především zahajují propagační kampaň na letošní devátý.

Foto: resort Valachy

Okolí Velkých Karlovic je protkáno kilometry běžeckých tras.

Článek

Jestliže předchozí léta byla především ve znamení růstu původně regionálního festiválku, na nějž si loni našlo cestu 12 000 diváků, letos je krédem kvalita. A to nejen v dramaturgii, ale také v komfortu pro kapely i návštěvníky, přičemž by festival neměl ani představovat noční můru pro obyvatele Českého Brodu.

Kdo zahraje letos

Letos bude festival trvat opět tři dny, od 4. do 6. července, přičemž 3. července se koná ´večírek pro nedočkavé´. Dramaturgickým cílem je oslovit posluchače mimo obvyklou kategorii od patnácti do třiceti let, takže by se mezi účinkujícími měl objevit i Vladimír Mišík, Ivan Hlas anebo Stromboli v nejslavnější sestavě s Bárou Basikovou. Snahou je i o žánrové rozšíření o etnickou hudbu, poprvé by se proto měl na festivalu objevit i Robert Křesťan.

Z dalších účinkujících jsou v současné době potvrzeni Mňága a Žďorp, MIG 21, Žlutý pes, Tata Bojs, Anna K, Kryštof, Traband, Tři sestry, Vypsaná fixa, Ready Kirken, Divokej Bill a Plastic People of the Universe. Prvními potvrzenými zahraničními kapela jsou britští anarchopunkově folkoví The Levellers a slovenský Polemic

Vstupenky

Pořadatelé se také snaží zajistit si návštěvníky co nejdříve, proto v současné době nabízí vstupenky výrazně levnější než v červnu nebo na místě. Na dnešním koncertu se permanentky prodávají za 450, do konce února pak za 499. Korun. Jako u historicky první akce v České republice bude v případě Rock for People možné si vstupenku s unikátním čárovým kódem vytisknout doma na běžné tiskárně po uhrazení ceny buď on-line prostřednictvím platební karty nebo bankovním převodem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám