Hlavní obsah

Ringo Starr pozval do studia Paula McCartneyho

Právo, jaš

Ringo Starr oznámil realizaci svého nového sólového alba a potvrdil, že o spolupráci na něm požádal i svého bývalého spoluhráče ze skupiny Beatles Paula McCartneyho. Informaci o svém devatenáctém dlouhohrajícím albu oznámil 7. července, kdy oslavil sedmasedmdesáté narozeniny.

Foto: ČTK

Ringo Starr a Paul Mc Cartney pracují na novém albu.

Článek

Nová deska se bude jmenovat Give More Love a vyjde 15. září. Titulní písnička je už ke slyšení na službě Spotify. Na kolekci se jako hosté či spolupracovníci podílejí Joe Walsh, Peter Frampton, Benmont Tench, Edgar Winter a právě i Paul McCartney.

Na desce bude deset písniček a nachystány jsou i čtyři bonusy. Jejich seznam Ringo Starr také zveřejnil.

Ringo Starr, vlastním jménem Richard Starkey Jr., působil v začátcích kariéry v kapele Rory Storm and the Hurricanes. V roce 1962 se stal členem legendárních Beatles, ke kterým patřili i John Lennon, Paul McCartney a George Harrison.

Po rozpadu skupiny v roce 1970 se vydal na sólovou dráhu. Ještě v témže roce uvedl na trh první dvě sólové studiové desky – Sentimental Journey a Beaucoups Of Blues. Během své sólové kariéry jich nahrál zatím osmnáct, přičemž nejnovější s názvem Postcards From Paradise vydal v roce 2015.

Ringa Starra dvakrát uvedli do Rock’n’rollové síně slávy, v roce 1988 jako člena Beatles a roku 2015 jako sólistu.

Reklama

Výběr článků

Načítám