Hlavní obsah

První ukázka ze snímku o Margaret Thatcherové je na internetu

Právo, klk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film o bývalé britské premiérce Margaret Thatcherové půjde do kin sice až začátkem příštího roku, ale první ochutnávku v podobě minutového traileru zveřejnili producenti už nyní.

Článek

Meryl Streepová, která se úlohy „železné lady“ zhostila, se v klipu odmítá vzdát svých perlových náhrdelníků jen proto, aby se zalíbila voličům. „Je úžasné mít možnost prozkoumávat historii této pozoruhodné ženy. Snažím se přistupovat k roli s podobnou horlivostí, zápalem a smyslem pro detail, jakými vládla samotná Thatcherová,“ cituje Streepovou oficiální web snímku.

Na filmu o silné ženě se podílely další úspěšné ženy – režie se zhostila Phyllida Lloydová, která se Streepovou spolupracovala již na úspěšném muzikálu Mamma Mia! Scénář pak vznikl z pera Abi Morganové. „Vždycky mě zajímal vztah mezi politikou a osobním životem,“ říká scenáristka v interview pro britský Telegraph a dodává, že finální podobu scénáře musela několikrát přepracovat.

S výsledkem je však spokojená. Děti Thatcherové, Mark a Carol, ze zfilmování osudů své matky ovšem nadšeny zrovna nejsou. „Zní to trochu jako další levičácká fantazie,“ uvádí jejich znepokojení Telegraph. Margaret Thatcherová letos v říjnu oslaví 86. narozeniny, v posledních letech se však objevují zprávy o jejím zhoršujícím se zdraví.

Reklama

Související témata:

Související články

Papa Roach znovu v Praze. Vystoupí v Lucerně

V loňském roce jsme mohli Papa Roach vidět i slyšet na festivalu Sázavafest. V letošním roce vystoupí přímo v Praze v Lucerna Music Baru, a to ve středu 13....

Výběr článků

Načítám