Hlavní obsah

První Rumcajs bude barevný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prvních třináct dílů večerníčků O loupežníku Rumcajsovi, které byly původně natočeny černobíle, nechala Česká televize digitálně obarvit. Nová podoba bude vysílána od 1. března.

Foto: Marcela Zuzánková
Článek

Prvních třináct dílů bylo natočeno v druhé polovině šedesátých let animátory Studia Bratři v triku a režisérem Ladislavem Čapkem. Poprvé byl večerníček O loupežníku Rumcajsovi vysílán 5. listopadu 1967.

Vybarvení bylo provedeno digitálně ve studiu UPP. Původní černobílý 35 mm film se přepsal do elektronické podoby a následně se obrázky vybarvily.

Seriál O loupežníkovi Rumcajsovi byl vytvořen podle literární předlohy Václava Čtvrtka, scénářů Milana Nápravníka a výtvarné předlohy Radka Pilaře. Patřil k nejoblíbenějším večerníčkům a proto se dočkal dalších pokračování, která už byla natočena barevně. Shlédli ho také diváci v Polsku, Maďarsku, Finsku a ve Spojených arabských emirátech.

Anketa

Jste zvědaví na obarveného Rumcajse?
Ano, určitě se na něj podívám
49,1 %
Ne, večerníček mne už nezajímá
25,8 %
Zajímal by mne, ale vyhledávat ho nebudu
25,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 326 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám