Hlavní obsah

PRVNÍ DOJMY: Ahsoka — Nová Hvězdná cesta, která zaujme i skeptiky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Disney to se Star Wars stále myslí čím dál vážněji. Rozpočty jejich televizní tvorby pro Disney+ neustále rostou a zároveň roste i jejich kvalita. Nejnovější počin Ahsoka je toho důkazem. Ta v prvních dvou epizodách potěší jak fanoušky, tak i diváky, kteří s hvězdným universem Star Wars nemají velké zkušenosti.

Upoutávka ze seriálu AhsokaVideo: Lucasfilm

 
Článek

První epizoda funguje jako jedno velkolepé uvedení do děje. Diváci zjistí, kdo je zlý a kdo hodný. Jakou historii spolu postavy mají a proti čemu hrdinové příběhu stojí.

Vše zde běží jako na drátkách. Dave Filoni (režisér epizody) zde výtečně rozpracovává jednotlivé postavy a pomrkává po jejich historii, kterou mohou fanoušci znát z animovaných seriálů Klonové války a Povstalci.

Ikonický zloduch ze Star Wars konečně přichází v hrané podobě

Film

Nové Star Wars jsou tu! O filmech toho ale moc nevíme

Kultura

Protagonistka Ahsoka Tano, kterou opět hraje Rosarie Dawson, je na stopě staronové hrozbě. Cítí, že se vrací velkoadmirál Thrawn, a tak musí dát dohromady starou partu a vydat se na nové dobrodružství.

Vrací se tak učenkyně Sabine Wren, pilotka Hera Syndulla i robot Huyang. V roli nových antagonistů se objeví nedávno zesnulý Ray Stevenson jako Baylan Skoll a Ivanna Sakhno jako jeho učenkyně Shin Hati.

Foto: Lucasfilm

Ukázka ze seriálu Ahsoka

Ahsoka má tak jasný, lineární příběh, s důrazem na vztah mezi mistrem a učedníkem, jak již naznačily ukázky. Po technické stránce se ale jedná s Andorem o nejlépe zpracovanou televizní tvorbu, kterou zatím Disney vyprodukovalo.

Akce a to hlavně souboje vypadají skvěle. První dvě epizody si mě - jakožto fanouška Star Wars - hezky obmotaly. Vypadá to tak, že po výborném Andorovi se i Ahsoka zařadí mezi ty lepší kousky, které si Disney pro fanoušky Star Wars připravilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám