Hlavní obsah

Ikonický zloduch ze Star Wars konečně přichází v hrané podobě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dánský herec Lars Mikkelsen ztvární roli Thrawna v seriálu Ahsoka na Disney Plus. Seriál se zaměří na období po animovaných dobrodružstvích Ahsoky. V seriálu se objeví i další záporné postavy. Dokonce se vrátí i samotný Pán času.

Foto: Lucasfilm

Legendární záporák Velkoadmirál Thrawn

Článek

Srpnová premiéra seriálu Ahsoka na Disney Plus se blíží a nyní už známe jméno hlavního padoucha, Thrawna. Proslulý admirál Impéria se v tomto seriálu poprvé objeví v hrané podobě a Lucasfilm na Star Wars Celebration v Londýně oznámil, že se této role chopí dánský herec Lars Mikkelsen, který propůjčil hlas Thrawnovi v animovaném seriálu Star Wars Rebels.

Foto: Disney

Dánský herec Lars Mikkelsen propůjčí po hlasu i svou podobu Velkoadmirálu Thrawnovi.

Mezi další záporné postavy, které se objeví v seriálu, patří Diana Lee Inosantová jako Morgan Elsbethová. Tu mohli diváci poprvé vidět v jedné z epizod druhé řady Mandaloriana. Ray Stevenson a Ivanna Sakhnová ztvární Sithy se světelnými meči jménem Baylon a Shin. O těchto postavách však tvůrce seriálu Dave Filoni prozradil jen minimum informací.

Mikkelsen dlouho tajil své obsazení a opakovaně popíral, že by měl ztvárnit svou slavnou roli. Na akci byla promítána prodloužená verze včerejšího traileru, tentokrát s Mikkelsenovou tváří v ikonickém modrém makeupu jako Thrawn, což vyvolalo mezi fanoušky nadšený potlesk.

Upoutávka ze seriálu AhsokaVideo: Lucasfilm

Herec David Tennant se také vrátí ke své roli v animovaném seriálu jako droid Huyang. Toho můžou diváci znát například jako Pána času. Ahsoka se zaměřuje na období po jejích animovaných dobrodružstvích, zhruba ve stejném čase, kdy se objevuje v seriálech Mandalorian a Boba Fett: Zákon podsvětí. Rosario Dawsonová se spojí s Mary Elizabeth Winsteadovou a Natashou Liu Bordizzovou, které ztvární populární postavy Heru a Sabine.

Foto: Lucasfilm

Velkoadmirál Thrawn jak jej fanoušci znají ze seriálu Star Wars Rebels

Chodící Star Wars encyklopedie a uznávaný tvůrce Dave Filoni se ujme role výkonného producenta a scénáristy. Na režisérských židlích usednou Steph Green, Peter Ramsey, Jennifer Getzingerová, Geeta Patelová a Rick Famuyiwa. Hudbu pro seriál složí Kevin Kiner, autor skladeb z animovaného seriálu.

Foto: Disney

Zleva herec Ray Stevenson, tvůrce Jon Favreau, herecky Diana Lee Inosantová, Ivanna Sakhnová, Rosario Dawsonová, Natasha Liu Bordizzová, Mary Elizabeth Winsteadová, tvůrce Dave Filloni a herec Lars Mikkelsen.

Nové Star Wars jsou tu! O filmech toho ale moc nevíme

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám