Hlavní obsah

Přijedou R.E.M., Anastacia, Gregorian i Pavarotti

Právo, Jaroslav Špulák
ČR

Hvězdy světové pop music letos opět míří do Česka. Diváci se mohou těšit už v nedeli na vystoupení Chucka Berryho, příští týden na R.E.M. a v první polovině roku na Anastacii, Iron Maiden, Gregorian, Marka Knopflera i Roda Stewarta.

Foto: MPP

Ze zásahu

Článek

Pořádající agentury přilákaly nejvíce jmen tradičně do hal v české metropoli. Na své si ale přijdou i diváci v Brně a Ostravě, kam dorazí Judas Priest a Rammstein. Navíc lze očekávat, že se v dohledné době objeví další jména hvězd, které v rámci svých turné do republiky přijedou.

Nejbližší velký koncert se odehraje v pražské Sazka Areně 23. ledna. Podruhé do Čech zavítá americká formace R.E.M.. V roli její předskupiny se představí lotyšská formace Brainstorm, která si zopakuje svou úlohu z koncertu Rolling Stones v Praze v červenci 2003. R.E.M. přijedou do Čech představit své loňské album Around The Sun.

"Dnes jde do prodeje posledních asi pět set vstupenek," řekl Právu šéf pořádající agentury 10:15 Promotion Jaroslav Stanko. "Jedna stojí 3300 Kč, další už nebudou, je vyprodáno."

Pavarotti a Gregorian

Do Sazka Areny se již v prvním pololetí chystá několik dalších pozoruhodných koncertů, potvrzené je vystoupení italského tenora Luciana Pavarottiho 20. dubna, ale další jména zůstávají utajena. "Nemohu být konkrétní, ale jsou to jména, která dokáží Sazka Arenu naplnit. V hledáčku máme spoustu hvězd," řekl Stanko. Jeho agentura uvede 12. února v pražském Divadle Archa vynikající irskou skupinu The Frames, která přijede propagovat čerstvé album Burn The Maps. 

V pražském Kongresovém centru se 2. března představí projekt Gregorian, který vymyslel producent Frank Peterson. Málokdo mu dával na konci devadesátých let velké šance k životu. Když ovšem na prvních albech oživil starými hudebními formami a gregoriánským chorálem současné populární skladby, projekt si získal oblibu a dodnes patří mezi nejúspěšnější na světě.

Poprvé Anastacia

Agentura Interkoncerts patří již řadu let k nejsilnějším dovozcům světové populární hudby do Čech a nebude tomu jinak ani letos. 21. února představí poprvé v Praze zpěvačku Anastaciu, jejíž loňské stejnojmenné album láme rekordy co do počtu prodaných kusů na celém světě.

Interkoncerts se také soustředí na milovníky tvrdé hudby. V krátké době podruhé za sebou doveze do Čech německou industriálněmetalovou formaci Rammstein, která vystoupí 28. února v ostravské ČEZ Areně.

Aby toho nebylo málo, přijede s ní jako předskupina finská Apocalyptika.

Stewart pod širým nebem

Po lednové emisi čerstvého alba a návratu klasického zpěváka Roba Halforda přijedou 7. dubna do Brna britští metaloví pionýři Judas Priest a přivezou jak nový program, tak i písně z nové desky. 25. května zahrají v pražské T-Mobile Areně jiní metaloví průkopníci, Britové Iron Maiden. Vystoupí u nás v rámci turné k pětadvaceti letům existence.

Zajímavé koncerty

16. 1. CHUCK BERRY, Praha, Lucerna

16. 1. CHUCK BERRY, Praha, Lucerna 23. 1. R.E.M., Praha, Sazka Arena

12. 2. THE FRAMES, Praha, Divadlo Archa

12. 2. THE FRAMES, Praha, Divadlo Archa 21. 2. ANASTACIA, Praha, T-Mobile Arena

12. 2. THE FRAMES, Praha, Divadlo Archa 21. 2. ANASTACIA, Praha, T-Mobile Arena 28. 2. RAMMSTEIN, APOCALYPTICA, Ostrava, ČEZ Arena

12. 2. THE FRAMES, Praha, Divadlo Archa 21. 2. ANASTACIA, Praha, T-Mobile Arena 28. 2. RAMMSTEIN, APOCALYPTICA, Ostrava, ČEZ Arena 28. 2. THE DRESDEN DOLLS, Praha, klub Abaton

2. 3. GREGORIAN, Praha, Kongresové centrum

2. 3. GREGORIAN, Praha, Kongresové centrum 22. 3. OMARA PORTUONDO, Praha, Lucerna

 7. 4. JUDAS PRIEST, Brno, hala Rondo

 7. 4. JUDAS PRIEST, Brno, hala Rondo 20. 4. LUCIANO PAVAROTTI, Praha, Sazka Arena

21. 4. BO DIDDLEY, Praha, Lucerna Music Bar

 5. 5.  MARK KNOPFLER, Praha, T-Mobile Arena

 5. 5.  MARK KNOPFLER, Praha, T-Mobile Arena 28. 5. IRON MAIDEN, Praha, T-Mobile Arena

18. 6. ROD STEWART, Praha, T-Mobile Park

Úspěšný loňský projekt T-Mobile Park, který se rozprostřel v Kolbenově ulici v Praze a přivítal Paula McCartneyho, Carlose Santanu, Lennyho Kravitze a další, bude mít letos pokračování: 18. června se v něm představí jeden z nejzajímavějších rockových hlasů, geniálně nakřápnutý Rod Stewart.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám