Hlavní obsah

Přijede slavná dvojice z Jamajky Sly & Robbie a ex-zpěvák Black Uhuru

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární rytmická sekce z Jamajky Sly Dunbar a Robbie Shakespeare aka Sly & Robbie zavítá do pražského Lucerna Music Baru 9. srpna.

Článek

Sly & Robbie samozřejmě nevystupují sami, přivezou s sebou i Juniora Reida, bývalého zpěváka známé reggae skupiny Black Uhuru.

Bubeník Lowell ‘Sly‘ Dunbar a baskytarista Robbie Shakespeare začínali na Jamajce už v šedesátých letech minulého století. Stala se z nich věhlasná dvojice, vyhledávaná světovými hvězdami. Spolupracovali s nimi Peter Tosh, Simply Red, Sinéad O´Connor, Mick Jagger a další.

Na jednu stranu mají talent pro přímočarý popový a reggae hit, na straně druhé se věnují divokým instrumentálkám, experimentům, elektronice a některé jejich "zkouřené" dub nahrávky jdou daleko za hranice mainstreamu.

Sly & Robbie by už vzhledem svému věku mohli myslet na důchod, ale místo toho naopak intenzivně koncertují po celém světě. Prahu navštívili už před sedmy lety, tehdy s nimi vystupoval zpěvák kapely Third World Bunny Rugs.

Reklama

Výběr článků

Načítám