Hlavní obsah

Prequel Vetřelce nevznikne, místo něj se chystá sci-fi Prometheus

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva roky lákal režisér Ridley Scott fanoušky Vetřelce na prequel (příběh odehrávající se před prvním dílem), ale nakonec z toho asi nebude nic. Projekt se časem změnil ve film Prometheus, který nebude klasickým filmem o Vetřelcích.

Foto: Profimedia.cz

Ridley Scott

Článek

Server Deadline píše, že společnost 20th Century Fox ohlásila tisku premiéru filmu Prometheus od Ridleyho Scotta na rok 2012. Vetřelčí prequel se prý proměnil v něco "více originálního".

Je nezvyklé, že se producenti vzdali slova Alien (Vetřelec) v názvu, protože to může být z komerčního hlediska problém. Scotta ale zřejmě Vetřelci přestali bavit. Ve filmu by měla hrát Noomi Rapaceová a podle drbů z kuloárů i Angelina Jolie. Původní scénář byl loni výrazně přepsán, premiéra odložena a z Vetřelce zůstalo jen málo.

"Vetřelec byl výchozím bodem projektu, ale v tvůrčím procesu se z toho vyvinul nový mýtus, nový vesmír, v kterém se odehrává originální příběh. Horliví fanoušci v tom poznají prvky vetřelčí DNA, ale myšlenky v tomto filmu jsou unikátní a provokativní," tvrdí Ridley Scott.

Reklama

Výběr článků

Načítám