Hlavní obsah

Pražský komorní balet nabídne záznamy vybraných představení

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražský komorní balet se od pondělí 30. března připojuje k vysílání záznamů vybraných inscenací na Mall.tv. Od 17 hodin uvede autorské představení Kytice choreografa Petra Zusky s hudbou Ondřeje Brouska.

Foto: Serghei Gherciu

Pražský komorní balet uvede i Kytici.

Článek

V sobotu 4. dubna ve stejný čas na stejné platformě soubor uvede představení Carmina Vetera. Komponovaný večer Petra Zusky se skládá ze čtyř choreografií, inspirovaných motivy lidových písní.

Pražský komorní balet založil před pětapadesáti lety choreograf Pavel Šmok. V posledních letech musel těžce bojovat o existenci a jako nezávislý taneční soubor se opět ocitá v ohrožení.

„Jsme odhodláni udělat maximum, abychom nepříjemnou situaci přestáli, a budeme o soubor bojovat ze všech sil jako už mnohokrát, ale přišel okamžik, kdy se obracíme s prosbou o pomoc i na své nejvěrnější příznivce. Pokud můžete, a vás samotné to neohrozí, budeme vděčni za jakoukoliv finanční podporu. Poslouží jako pomyslná dobrovolná vstupenka na představení, jež vám zprostředkujeme ze záznamu zdarma. A nemusíte se ani oblékat do večerního,“ říká ředitelka PKB Ladislava Jandová. Přispět lze na platformě Darujme.cz.

Protančíme tím, vzkazuje ve videu balet Národního divadla

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám