Hlavní obsah

Pražský festival nabídne kulturu přímo na ulici

Novinky, Stanislav Dvořák

Zatímco megakoncerty na stadionech jsou zatím vyloučené, vtrhne hudba přímo do ulic metropole. Od 25. do 27. června proběhne pouliční festival Praha Žije Hudbou, který oživí náměstí Republiky, Kampu, Jungmannovo náměstí, Můstek a další části Prahy. Žádné vstupenky na koncerty se neprodávají.

Foto: Lucie Levá

Zpěvák Jan Unger (Zrní)

Článek

Do programu se vešli známí hudebníci i začínající buskeři. Vedle Lenky Dusilové, Zrní a Muchy či Circus Brothers zahrají Brass Avenue, Kittchen, Dušan Marko, Tomáš Karlík nebo Tygroo a řada dalších.

„Festival Praha Žije Hudbou jsme zakládali s heslem 'Umění patří do ulic'. Letos k němu přidáváme 'umění patří do našich životů' a na jeho podporu musíme udělat maximum,“ řekl za pořadatele festivalu Jan Gregar.

Foto: Mona Martinů

Lenka Dusilová

Několikahodinový blok vysílaný on-line věnuje dalším pražským festivalům, které postihla koronavirová krize a nemohly se letos na jaře uskutečnit. Festivaly Pražské jaro, Khamoro, United Islands, Mladí ladí jazz a Žižkovská noc tak ovlivní i dramaturgii sobotního programu. Vystoupí například Bennewitzovo kvarteto, David Kraus & Gipsy Brothers, Zrní nebo Ochepovsky Project.

Do programu se mohou zapojit všichni buskeři. V současné době registrují pořadatelé na devadesát přihlášených. Přihlásit se mohou na www.prahazijehudbou.cz/zahrajsi/.

Reklama

Výběr článků

Načítám