Hlavní obsah

Phil Collins oznámil konec kariéry

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák, bubeník a skladatel Phil Collins oznámil o víkendu, že končí svou hudební kariéru. Jako důvod uvedl zdravotní problémy, které se objevily během jeho působení za bicí soupravou. Roky strávené bubnováním mu způsobily částečnou ztrátu sluchu, poškození páteře a nervů.

Článek

„Opravdu už nepatřím do hudebního světa a nemyslím si, že mu budu chybět,“ řekl šedesátiletý rodák z Londýna, který momentálně se svou rodinou žije ve Švýcarsku. „Mrzí mě, že jsem byl tak úspěšný. Neplánoval jsem, aby to tak bylo, a nepřekvapuje mě, že mě lidé začali nenávidět.“

V rozhovoru pro magazín Rolling Stone přiznal, že loni uvažoval o sebevraždě. „Nevystřelil bych si mozek z hlavy. Předávkoval bych se, anebo bych udělal něco, co nebolí. Nakonec jsem to ale neudělal kvůli svým dětem.“

Phil Collins proslul jako bubeník a zpěvák anglické rockové skupiny Genesis. K ní se přidal v roce 1970. Svou hudební kariéru nicméně začal už v roce 1968. V Genesis byl oficiálně do roku 1997, pak odešel na sólovou dráhu, aby se později ke kapele v rámci jejího reunionu dočasně vrátil.

Na svém kontě má osm sólových studiových alb, dvě koncertní nahrávky, čtyři kompilace a dva soundtracky. Sedmkrát získal cenu Grammy a ve sbírce má rovněž Oscara za nejlepší původní filmovou písničku You'll Be in My Heart z filmu Tarzan (1999). Své poslední album Going Back vydal loni v září. Byly na něm jím přezpívané soulové standardy ze šedesátých let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám