Hlavní obsah

Pavel Klusák uvádí podcast Gotťák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkušený hudební publicista Pavel Klusák uvádí první podcast o Karlu Gottovi pod názvem Gotťák. Zpěváka chce představit bez fám.

Foto: 4press

Pavel Klusák

Článek

Osmidílný audioseriál natočil Klusák společně s herečkou a moderátorkou Terezou Dočkalovou, která má zastupovat mladší generaci.

Pavel Klusák, který se kariéře Karla Gotta dlouhodobě věnuje, se po své nedávno vydané knize Gott: Československý příběh v audioseriálu Gotťák opět vydává po stopách Zlatého slavíka. Snaží se zaměřit především na fakta, která mohou být paradoxně bláznivější než fámy. Vychází přitom z doložitelných Gottových skutků, hodnověrných dokumentů, audiovizuálních výstupů, hudebních nahrávek i vlastních rozhovorů s Gottem o české i německé kariéře.

„Gottova schopnost naslouchat požadavkům dvou různých společností a úspěšně je uspokojovat, je skvělý příběh – zdá se mi, že nebývalý a neotřelý i v mezinárodním měřítku. Je to příběh dvojjediný. Příběh největší hvězdy tehdejšího Československa, Karla Gotta, zároveň velmi dobře odráží silná témata své doby,” dodal Klusák.

Režisérem osmidílného audioserálu je Marek Najbrt. Vychází na platformách audionaut.cz, Spotify, Apple a dalších.

Reklama

Výběr článků

Načítám