Hlavní obsah

Paradise Lost zahrají na festivalu Brutal Assault

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z hvězd ve čtvrtek zahájeného festivalu extrémních forem metalu, který se koná od čtvrtka v pevnosti Josefov u Jaroměře, jsou britští Paradise Lost. Během své kariéry prodělali výrazné stylové změny, když se odklonili od doom metalu a zaměřili na elektroniku ála Depeche Mode. Na otázky odpovídal bubeník Jeff Singer.

Článek

Proč jste se od metalu na čas odklonili a zaměřili na elektronickou hudbu ovlivněnou Depeche Mode?

Bylo by nudné, kdyby kapela po celou dobu dělala totéž. Čas od času byla kapela v obtížné situaci, zejména v měsících po vydání alba Draconian Times. V té době chtěli zpěvák Nick Holmes a kytarista Greg Mackintosh skutečně dělat něco jiného. Koneckonců, musí vás bavit, co skládáte.

A když máte za sebou dvacet let dlouhou kariéru, jako my, tak musíte být rozdílný. Kdyby Paradise Lost pořad dělali třeba to, co na Icon, tak byste je už dneska naživo neslyšeli. Nyní kapela uzavřela kruh, když se vrátila k metalu.

Není to ale pro kapelu problém měnit tolik styly, když chce publikum většinou slyšet především hity a typický zvuk kapely?

Není, protože písně na albech jsou složené podobným způsobem, hodně dělá produkce, takže není problém je dál hrát.

Samozřejmě, že máme písně, které musíme hrát jako One Second. Ale my nyní hrajeme šest věcí z nové desky The Anatomy Of Melancholy. Nesekáme jen jeden hit za druhým, snažíme se propagovat nové album, nechceme žít jen z minulosti, chcem získat nové diváky. Hrajeme jen, co je nám blízké.

Neohrožuje to ale kariéru kapely?

Peníze nejsou všechno. Když vaše kariéra trvá tak dlouho, tak musíte dělat, co sám cítíte. A novému albu se dobře daří, i turné je skoro vyprodané. Jsme šťastní, že i po dvaceti letech máme takovou základnu fanoušků a že máme i novou generaci fanoušků, protože jednotlivé styly jako doom přicházejí a odcházejí, i když rock a metal existují dál.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám