Hlavní obsah

Brutal Assault ozdobí obnovení Carcass i Neurosis

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JAROMÉŘ

Od čtvrtka do soboty se uskuteční v jaroměřské pevnosti Josefov největší tuzemský festival extrémních podob metalu Brutal Assault 2008. Mezi hvězdami 13. ročníku se objeví obnovení britští Carcass, kteří stáli u zrodu gridcore, američtí Neurosis, pohybující se mezi hard corem, metalem a industriální elektronikou, i Paradise Lost nebo Cradle Of Filth.

Foto: /Alex Švamberk, Novinky

Na 13. ročníku festivalu Brutal Assault vystoupí i Agnostic Front

Článek

Čtvrtek bude mít charakter rozjezdu, i když se na pódiích objeví švýcarští Samael, kteří jako jedni z prvních začali využívat elektroniku, a norští představitelé black metalu Mayhem.

To pravé peklo pro vyznavače extrémních forem metalu se rozpoutá až v pátek, kdy vystoupí nadžánroví američtí Neurosis, kteří začínali s hard corem, který časem obohatili o prvky elektroniky a podobně jako Ministry se snažili o maximální brutalitu. Chybět nebudou ani legendární Cradle Of Fitlh, spojující doom, death a ohlasy gotického rocku. V kapele nyní bubnuje Martin Škaroupka, který vystupuje pod přízviskem Marthus.

V sobotu festival vyvrcholí. Vystoupí Carcass, kteří se po letech opět dali dohromady i se zpívajícím kytaristou Billem Steerem, baskytaristou Jeffem Walkerem a druhým kytaristou Michaelem Amottem. Byli to první předstvaitelé tohoto stylu, které jsme v Československu mohli vidět.

Vystoupili v Ostravě v roce 1990, kde fanoušci zcela zdemolovali sportovní halu. Zahrají i představitelé newyorského hard coru Agnostic Front, němečtí thrasheři Sodom i představitelé death metalu Six Feet Under, které vede bývalý člen Cannibal Corpse Chris Barnes.

Vystoupí také Paradise Lost, kteří se načas od metalu odklonili až k elektronice, aby se k němu pak zase vrátili. Na pódiu se objeví také představitelé melodického doomu ze Švédska Arch Enemy, v jejichž čele stojí zpěvačka Angela Gossow.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám