Hlavní obsah

Ozzy Osbourne do Prahy nepřijede, zrušil turné. Miluji vás všechny, napsal fanouškům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák a hudebník Ozzy Osbourne ještě nedávno ujišťoval, že se i přes zdravotní problémy bude moci vrátit na scénu. Nyní ale své nadcházející turné zrušil a vydal k tomu prohlášení. Vystoupení naplánované do Prahy na 19. května se tedy neuskuteční. Novinkám.cz to potvrdila i pořádající agentura Live Nation. Majitelům vstupenek peníze vrátí.

Foto: Epic

Ozzy Osbourne teď v plánu koncerty nemá.

Článek

„Je to pravděpodobně to nejhorší, co musím se svými fanoušky sdílet,“ napsal Osbourne. „Chci vám poděkovat za vaši nekonečnou obětavost, loajalitu, podporu a za to, že jste mi dali život, o kterém jsem nikdy nesnil. Miluji vás všechny.“

Celou situaci samozřejmě vysvětlil. „Jak všichni víte, před čtyřmi lety jsem měl vážnou nehodu, při které jsem si poranil páteř. Mým jediným cílem bylo vrátit se na scénu. Můj hlas je v pořádku, ale po třech operacích, léčbě kmenovými buňkami, nekonečné fyzikální terapii a další léčbě je mé tělo stále fyzicky slabé,“ prozradil.

Osbourne ujistil, že si je vědom loajality fanoušků, kteří několik let, kdy své koncerty přesouval, nepožadovali vrácení peněz za koupené lístky.

„Jsem opravdu vděčný za to, jak trpělivě jste po celou tu dobu vlastnili vstupenky. Teď jsem si ale uvědomil, že nejsem fyzicky schopen nadcházející evropské a britské turné podniknout, protože vím, že bych to nezvládl. Můžete mi věřit, když říkám, že pomyšlení na zklamání svých fanoušků mě opravdu štve,“ napsal dále Osbourne.

Dodal, že takhle si závěr svého koncertního dobrodružství nepředstavoval. Vzdát to ale úplně nehodlá. „Nikdy jsem si nemyslel, že mé dny na cestách skončí takhle. Můj štáb se nicméně snaží přijít na to, kde bych mohl vystupovat, aniž bych musel cestovat z města do města a ze země do země,“ sdělil.

Zdravotní trable

V červnu 2022 podstoupil Osbourne operaci kvůli úpravě poškozených opravných prvků v páteři po téměř smrtelné nehodě v roce 2003. Po jeho pádu ve vlastní ložnici v roce 2019 je bylo nutné lépe zajistit. Tehdy se problémy s jeho pohyblivostí začaly zhoršovat.

„Chirurg mi řekl, že pokud nepodstoupím operaci, je možné, že budu paralyzován od krku dolů,“ prozradil tehdy. Nutno také dodat, že zpěvák v posledních letech bojuje i s vážnou infekcí rukou. Byla mu také diagnostikována Parkinsonova choroba.

Navzdory všemu stále odkládal koncerty v naději, že se bude moci na pódia vrátit. Několikrát se vyjádřil v tom smyslu, že právě po tom nesmírně touží. Svůj poslední celý koncert odehrál 31. prosince 2018. Další vystoupení teď v plánu nemá.

Ozzy Osbourne chce na pódia. Nemůže ale chodit

Kultura

RECENZE: Ozzy Osbourne zase podvádí osud

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám