Hlavní obsah

Ostrava. Festival v ulicích se poprvé propojí s Crossroads

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblíbený ostravský Festival v ulicích, který je největším pouličním festivalem v České republice, se letos propojí s hudební konferencí a festivalem Czech Music Crossroads. A to jak termínově, tak i prakticky.

Foto: Czech Music Crossroads

Největší český showcase festival Czech Music Crossroads proběhne 29. 6. - 1. 7. 2023 v Domě kultury Poklad.

Článek

Jak informovali pořadatelé, obě akce se uskuteční ve dnech 29. června až 1. července v Ostravě-Porubě. „Půjde tak vlastně o dva festivaly, které budou fungovat ve vzájemné symbióze. Na oba bude vstup zdarma,“ řekla zástupkyně pořadatelů Petra Hradilová.

Na Festivalu v ulicích vystoupí na veřejných prostranstvích v Ostravě-Porubě umělci z šestnácti zemí celého světa, a to jak hudebníci, tak tanečníci, akrobaté, pouliční umělci i aktéři světelných a ohňových show. Mezi vystupujícími budou třeba němečtí jazzmani Botticelli Baby, živelní Kanaďané Le Winston Band nebo třeba polský orchestr Big Bike Orchestra, který hraje na kolech.

Festival v ulicích se v minulosti konal v centru Ostravy, loňský přesun do Poruby se podle organizátorů osvědčil a během dvou dnů ho navštívily desetitisíce lidí. „Letos nabídneme hned dvě hlavní hudební scény, kromě Alšova náměstí také v oblasti tzv. Floridy,“ dodala Hradilová.

Souběžně s Festivalem v ulicích bude v porubském Domě kultury Poklad probíhat konference a hudební showcase Czech Music Crossroads. Zatímco odpolední koncerty budou probíhat v Pokladu, večerní se pak přesunou do ulic. Vystoupí šestnáct kapel vybraných odbornou porotou. „Vedle tradičních zemí Česka, Polska a Slovenska letos dostanou prostor špičkoví interpreti ze Slovinska a Španělska,“ dodala Hradilová.

Součástí Czech Music Crossroads bude i konferenční program, který nabídne debaty odborníků na aktuální témata nejenom z oblasti hudby. Na rozdíl od koncertní části se za účast na konferenci bude platit vstupné.

Reklama

Související témata:
Czech Music Crossroads

Výběr článků

Načítám