Hlavní obsah

OneRepublic, Ellie Gouldingová, Macklemore, Burna Boy. Colours of Ostrava slaví dvacet let, vrcholem bude noční párty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Colours of Ostrava se letos uskuteční po dvacáté. Pořadatelé připravili nejdražší program v jeho historii. Přijedou OneRepublic, Ellie Gouldingová, Macklemore, Burna Boy, Niall Horan, Gilberto Gill a další. Na osmi scénách vystoupí téměř sedmdesát zahraničních a čtyřicet domácích skupin a zpěváků. Festival se odehraje v severomoravské metropoli od 19. do 22. července.

Foto: archiv Colours of Ostrava

Americká kapela OneRepublic bude jednou z hlavních hvězd letošních Colours of Ostrava

Článek

„Je to dvacet let, co Colours existují. Z malého festivalu se změnily v jeden z největších v Evropě. Jsme rádi, že jsme se dostali tak daleko. Jako ostravská patriotka jsem také ráda, že už se Ostravě neříká černá, ale barevná. Právě kvůli Colours,“ řekla na dnešní tiskové konferenci Zlata Holušová, ředitelka festivalu.

Oslava dvaceti let poběží po celou dobu trvání festivalu a vyvrcholí po půlnoci ze soboty na neděli, kdy začne narozeninová párty. Její hlavní účinkující personou bude německý producent, dýdžej a držitel letošní Grammy Purple Disco Machine.

„Vůbec poprvé se v České republice představí právě na Colours of Ostrava nigerijský zpěvák Burna Boy. Vystoupí s devatenáctičlennou sestavou hudebníků a tanečníků. Vnímáme ho jako velvyslance africké hudby, je držitelem Grammy a řady dalších ocenění. Stejně tak poprvé vystoupí v České republice brazilský hudebník Gilberto Gil. Bude na svém posledním turné, protože i s ohledem na věk je legendou,“ dodala k programu Holušová.

Foto: archiv Colours of Ostrava

Brazilec Gilberto Gil bude letos na svém posledním turné. Zavítá i do Ostravy

V Dolní oblasti Vítkovic, kde se festival Colours of Ostrava tradičně koná, proběhne také šestý ročník mezinárodního diskusního fóra Meltingpot. Na jedenácti scénách vystoupí více než dvě stě řečníků z celého světa a z mnoha oborů.

K hlavním hvězdám budou patřit britský odborník na spánek a autor knihy Proč spíme Matthew Walker, irský specialista na dechové techniky Patrick McKeown, britský filmový režisér Jamie Catto, americko-izraelský spisovatel Tuvia Tenenbom a další.

Foto: archiv Colours of Ostrava

Niall Horan býval členem kapely One Direction

Podle sdělení pořadatelů je rozpočet letošního ročníku festivalu kolem dvou set milionů korun. „Ještě nikdy se nestalo, že bychom za aktuální program utratili méně než za program rok předtím. Je to nejenom tím, že neustále rozšiřujeme nabídku, ale také tím, že ceny účinkujících a dalších prací jdou nahoru,“ uzavřela Holušová.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Human - OneRepublic, Higher Than Heaven - Ellie Goulding

Reklama

Výběr článků

Načítám