Hlavní obsah

Ondříček křtil Ruku na DVD a chystá nový film

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Film scénáristy, režiséra a producenta Davida Ondříčka Jedna ruka netleská, který právě vychází na VHS a DVD, pokřtil ve středu v pražském Bontonlandu spisovatel a redaktor Práva Jaroslav Rudiš společně se spoluscénáristou filmu a hercem Jiřím Macháčkem.

Foto: Ivo Šašek

Vánoční moštování v Klatovech

Článek

Černou komedii Jedna ruka netleská, v níž vedle Macháčka hrají Ivan Trojan, Marek Taclík, Jan Tříska, Táňa Vilhelmová a další čeští herci a k níž složil stejně jako k předchozím Ondříčkovým filmům Šeptej a Samotáři hudbu Jan P Muchow, vidělo od premiéry 18. září 2003 více než půl miliónu diváků.

"Na DVD jsme si dali opravdu záležet. Diváci na něm najdou komentáře tvůrců, české titulky pro neslyšící, komentář Jiřího Macháčka pro nevidomé, titulky anglické, německé a francouzské, nepoužité scény, film o filmu a další bonusy, kde jsou Jirkovy fotografie z natáčení a dvě písničky, které byly složeny pro film, ale nakonec jsme je nepoužili," řekl při křtu Ondříček.

Zároveň se samostatným DVD Jedna ruka netleská vychází také trojpack 3x David Ondříček, na němž jsou všechny jeho dosavadní filmy.

Ondříček chystá nový film

Scénář k novému filmu nyní píše pro Davida Ondříčka Jaroslav Rudiš, laureát Ortenovy ceny za knihu Nebe pod Berlínem.

"Děj této smutné nebo hořké komedie se odehrává celý v Liberci a vše se točí kolem jednoho kluka. Je mu třicet let, jmenuje se Fleischman a je to podivín, který si ani nepamatuje své křestní jméno, protože mu odmalička všichni říkali jen Fleischman," řekl o připravovaném filmu Rudiš.

Hlavní hrdina je sirotek a dělá portýra v hotelu. "Nikdy neopustil Liberec, žije uzavřený ve svém vlastní světě a ten tvoří všechno, co souvisí s počasím," dodal. Film by se podle Ondříčka měl začít točit na jaře příštího roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám