Hlavní obsah

Olympic pokřtil zpěvník a představil hodinky. Petr Janda by chtěl hrát v metru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Olympic pokřtila na pódiu pražské Malostranské besedy zpěvník svých šedesáti písniček. Představila také limitovanou edici náramkových hodinek a připomněla loni vydanou knihu ke svým šedesátým narozeninám. Petr Janda nakonec prozradil, že by si rád se svou kapelou zahrál v metru.

Foto: Petr Horník, Právo

Olympic při křtu zpěvníku. Kmotrem byl Michael Kocáb.

Článek

„Bylo pro nás dost těžké vybrat do zpěvníku šedesát písní. Napsali a natočili jsme jich čtyři sta, možná pět set,“ řekl zpěvák a kytarista Janda.

Zpěvník nazvaný Olympic 60 písní pokřtil Michael Kocáb z Pražského výběru. „Album Želva od skupiny Olympic pro mě bylo před lety opravdovým zjevením,“ řekl. „Je pro mě tedy velká čest být kmotrem zpěvníku. Lidé přicházejí a odcházejí a je po nich veta. Hudba je ale věčná, noty jsou věčné. Kdyby už nic jiného, kvůli tomuhle zpěvníku se na Olympic nezapomene.“

Foto: Petr Horník, Právo

Olympic nakonec zahrál akusticky.

Petr Janda k tomu řekl, že Pražský výběr mu byl pro několik jeho písniček inspirací. „Tu kapelu jsem vždycky obdivoval. A třeba naše skladby Jako tele na vrata nebo Když ti svítí zelená jsou takové výběrovské,“ vysvětlil.

Představena rovněž byla limitovaná edice hodinek vyrobených k loňským osmdesátinám Petra Jandy. Padesát kusů vyrobila společnost L. Hainz. V Malostranské besedě je už měl Janda na ruce, ostatní členové kapely je tam obdrželi.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Janda představil výroční hodinky.

Na pódiu byla též připomenuta knížka k šedesáti letům existence kapely, která vyšla loni. Petr Janda pak prozradil, že chystá rozšířené vydání své biografie Dávno, jež vyšla v roce 2011. „Bude se jmenovat Dávno+, dopíšu do ní dvanáct let,“ vysvětlil.

Při závěrečné tiskové konferenci na otázku Práva, co by ještě chtěla kapela prožít, Janda opověděl: „Před třemi dny jsem přišel na to, že bych byl rád, kdybychom si zahráli v metru. Na nástupišti, tak dvacet minut. Mohli bychom tím třeba pozvat lidi na náš koncert 18. prosince do pražské O2 areny.“

Může se vám hodit na Zboží.cz: Olympic 60 - Petr Janda (2022, pevná)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám