Hlavní obsah

Obrázkový FFFILM

Novinky, František Fuka (www.fuxoft.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden dochází k neslýchané události - nečekají nás žádné české premiéry! Pokud k tomu přidáme skutečnost, že v minulém FFFILMu chyběly obrázky (nikoliv mou vinou!), je možný jediný logický závěr: Dnešní FFFILM bude především obrázkový!

Foto: Archív MJVM

V expozici je k vidění kostra slonice Sumatry a příchozí se dozví i celý životní příběh tohoto zvířete.

Článek

Jak ale takový obrázkový FFFILM pojmout? Je logické, že nemůže obsahovat jen tak ledajaké obrázky!

Musí to být obrázky, které aspoň vzdáleně souvisí s filmem. A pokud to má být co nejvíce obrázků, není nic vděčnějšího, než se věnovat fenoménu "Jak skončili slavní", který mi umožní dát ke každému přinejmenším dvě fotky!

Například bych se vsadil, že nikdo z vás neví, jak skončil Jackie Coogan, který hrál v roce 1921 toho roztomilého klučíka v Chaplinově KIDovi. Představte si, že o nějakých 40 let později už nebyl zdaleka tak roztomilý (aspoň ne stejným způsobem) když hrál strýčka Festera v televizní "Addams Family":

Dnes už není roztomilý vůbec, protože v roce 1984 údajně zemřel. Píšu "údajně", protože někteří tvrdí, že stále žije a pouze změnil kariéru:

Mnohem více mě ale překvapila změna kariéty slavného filmového a televizního herce Josefa Dvořáka! Dvořák zřejmě dospěl k rozhodnutí, že z kultury mu již sláva plynout nebude a pod novou přezdívkou "Davo" se vrhl se do světa mezinárodního internetového byznysu! Jeho nová osobní homepage je zde a stránky s jeho kompletní on-line nabídkou najdete tady!

Ve srovnání s Josefem Dvořákem se může jít zahrabat třeba i takový Barry Bostwick, který začínal jako Danny Zuko v původní divadelní verzi muzikálu "Pomáda", pak hrál Brada Majorse v ROCKY HORROR PICTURE SHOW a dnes to dotáhl až na starostu ve "Všech starostových mužích":

Nebo pokud si vzpomenete na toho domorodce, co říká "Adios, Seňor" v prologu DOBYVATEL ZTRACENÉ ARCHY (a o chvíli později špatně skončí): Řekli byste, že je to Alfred Molina, který nedávno sbíral ceny za FRIDU (kde hrál manželčina malíře) a ve SPIDERMANOVI 2 hraje hlavního záporáka - Dr. Octopuse? (Na netu je k dipozici velmi pěkný trailer na SPIDERMANA 2, ovšem není v tradičním formátu QuickTime, ale v něčem, pro co mi schází slova. Tudíž je méně kvalitní a nepůjde přehrát každému. Pokud přesto máte odvahu to zkusit, klik sem!)

Ne každý má ovšem takové štěstí jako Molina nebo Dvořák. Vezměme si například Coreyho Haima:

Tento hoch byl v 80. letech roztomilý v mnoha filmech a TV seriálech, ovšem dnes se jeho kariéra propadla do závratných nížin a je nucen prodávat své zuby a vlasy jako upomínkové předměty (na fotce je Haim, jeho vlasy a jeho zub):

Koneckonců, o tom se můžete více dočíst na stránce o bývalých dětských hvězdách, kam návštěvníci posílají i své (většinou strašidelné) zážitky z náhodných setkání s bývalými dětskými hvězdami. Například:

"Pracoval jsem v roce 1999 ve videopůjčovně v Montrealu a přišel tam Corey Haim v ošuntělých šatech. Podal mi ruku a řekl, že je Corey Haim. Nevěřil jsem mu, ale pořád opakoval, že je Corey Haim a dokonce mi ukázal občanku... Povídali jsme si o jeho kariéře a já mu navrhl, aby hrál oběť ve VŘÍSKOTU 3... Pak po mně chtěl drobné na autobus a zavolal z našeho telefonu své mámě, aby pro něj přijela. Byl na něj dost smutný pohled."

Smutný pohled je ovšem na mnohé jiné filmové hvězdy, které v současnosti / v reálu vypadají podstatně jinak, než před pár lety / ve filmu, přičemž jde nezřídka o změnu dobrovolnou! Například se mi ještě celkem donedávna líbila Meg Ryanová. Donedávna:

Další podobně zajímavé "komparativní studie" najdete tady, ale další obrázky sem raději dávat nebudu. Mohli bychom se tím dostat až k tématům, ze kterých jde nefalšovaný strach...

Reklama

Související témata:

Související články

FFFILM o rybách a vášni

Dnes se chci zastavit u dvou filmů, z nichž jeden je o animovaných rybách a druhý o souložících středoškolácích. Jak to skloubit? Jak vymyslet zatřešující...

FFFILM miluje NDR a lásku

Dnes se musím především omluvit za to, že jsem minulý čtvrtek zapomněl na německou komedii GOOD BYE LENIN, která měla českou premiéru netradičně v pondělí....

FFFILM v podsvětí

Tento týden sliboval mnohé: Vlkodlaky, upíry, střelbou, krev, atd... UNDERWORLD je tu a vy si můžete přečíst, jak dopadl. Plus další film Clinta Eastwooda...

Výběr článků

Načítám