Hlavní obsah

Nový seriál ze Středozemě má být jako Hra o trůny. Tolkienovi fanoušci bijí na poplach

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Amazon se připravovaným seriálem z legendárního světa J. R. R. Tolkiena snaží sesadit dosud nepřekonaného krále na poli fantasy seriálů jménem Hra o trůny. Fanoušci Pána prstenů se však začínají děsit zpráv, podle kterých se chce Amazon přiblížit Hře o trůny i co se týče nahoty a sexu. Tedy témat, která ve světě Pána prstenů nemají místo a neodpovídají jeho duchu.

Foto: New Line Cinema/Courtesy Everett Collection, Profimedia.cz

Narozdíl od filmu bychom se v seriálu měli dočkat nejen romantických scén, ale i těch sexuálně explicitních (ilustrační foto)

Článek

V září se opět po vynucené koronavirové pauze rozjely na plné obrátky práce na jednom z nejočekávanějších seriálů. Fanoušci Tolkienova světa však výsledné dílo očekávají s velkými obavami.

V poslední době je zneklidnily dvě zprávy. Tou první je inzerát společnosti, která hledá na natáčení herce. „Nemáte problém s nahotou? Vydělejte si až 500 dolarů za den. Sháníme lidi z Aucklandu – starší osmnácti let, všech tvarů a velikostí,“ stojí v inzerátu společnosti, která má na starosti casting pro seriál Amazonu.

Druhou zprávou, která podporuje obavy fanoušků, je fakt, že mezi početným štábem je i člověk na pozici koordinátora intimity. To je člen štábu, který se stará o pohodlí herců během natáčení sexuálních či jinak intimních scén, zajišťuje, aby herci přesně věděli, jaké scény budou natočeny a použity, a aby tyto scény splňovaly všechny potřebné legislativní náležitosti.

Série Pán prstenů našla novou krásnou elfku Galadriel

Film

Stanice HBO a potažmo Hra o trůny nastolila trend explicitních sexuálních scén, bez kterých se neobešel ani úspěšný netflixovský seriál Zaklínač. Fanoušci však namítají, že zatímco světy G. R. R. Martina a Andrzeje Sapkowského jsou drsné, kruté a realistické, svět Tolkienův je zcela jiný a násilné a sexuálně explicitní scény se do něj hodí jako pěst na oko. Tolkien totiž, na rozdíl od výše zmíněných autorů, sexuální scény do svého díla nezařazoval.

Tohle není Tolkien, spílají fanoušci tvůrcům

„Tohle není duch Pána prstenů. Miluju Hru o Trůny, ale tohle prostě není Tolkien,“ píše jeden z fanoušků na sociálních sítích. „Navzdory tomu, co si jejich vedení myslí, fanouškovské základny Pána Prstenů a Hry o Trůny se nepřekrývají. Nezajímá mě, že Tolkienův fanoušek GRRM (Martin, autor Hry o trůny – pozn. red.) říká, že jo. Doslova nikdo nežádá o bezúčelný sex a nahotu v Pánovi prstenů od Amazonu,“ rozčiluje se další.

Seriál Pán prstenů ještě nezačal a už schválili i druhou sezonu

Film

Řada si ze záměru studia dělá i legraci, když uvádí, že konečně uvidíme tuny „elfího sexu, přesně, jak to Tolkien původně zamýšlel“.

Produkce seriálu se naplno rozběhla opět v září, Amazon už v předstihu schválil natáčení druhé série. Děj výpravného dobrodružství se bude odehrávat stovky let před událostmi z Pána Prstenů, konkrétně během druhého věku, jelikož držitelé autorských práv zakázali studiu měnit nebo znovu vyprávět příběh, který již byl zfilmován.

Reklama

Výběr článků

Načítám