Hlavní obsah

Nový muzikál o Beatles startuje v Londýně

Novinky, Stanislav Dvořák

Příští měsíc zažije Londýn další z velkých divadelních premiér, nový muzikál Let it Be o Beatles ve West Endu oslaví 50. výročí vydání prvního singlu legendární čtveřice.

Foto: www.princeofwalestheatrelondon.info

Plakát k připravovanému muzikálu Let it Be

Článek

Herci z muzikálu vylezli ve čtvrtek na střechu jednoho londýnského hotelu a zahráli pár písní, aby tak připomněli koncert Beatles na Apple Building v roce 1969.

Premiéra Let it Be se koná v divadle Prince z Walesu 14. září, kde vystřídá komerčně úspěšnou show Mamma Mia!, jež je plná hitů diskotékové skupiny ABBA a britský tisk ji popisuje jako "jukeboxový muzikál" (to znamená, že k existujícím známým písním se připíše nový příběh, jenž s nimi moc nesouvisí).

Producent Let It Be Jamie Hendry ale právě s tímto typem představení nechce mít nic společného. "Počítal jsem, že nás tímto termínem pošpiní. My říkáme naší show divadelní koncert," řekl BBC.

Představitelé Paula McCartneyho, Johna Lennona, Ringo Starra a George Harrisona byli vybráni v rozsáhlém mezinárodním konkurzu. "Je to hlavně o muzice, my jsme nehledali jen někoho, kdo vypadá podobně, ale někoho, kdo dokáže stvořit každou nuanci, každý pohyb."

Například Paula McCartneyho hraje Ital Emanuelle Angeletti, George Harrisona Brit Stephen Hill z Wolverhamptonu.

"Slyšet znamená uvěřit," řekl třicetiletý Hill o představení. "Musíte uvěřit, že se dvě hodiny díváte na Beatles, kdyby to nebylo udělané pořádně, budeme vypadat a znít jako banda pitomců."

V Let it Be zazní celkem třicet skladeb včetně Twist and Shout, A Hard Day's Night, Yesterday nebo Daytripper. Muzikál mapuje vše kolem Beatles od roku 1962 do roku 1970 a je to úplně poprvé, co někdo ve West Endu dostal práva na divadelní provedení tvorby Beatles. Předtím se to podařilo jen show Cirque Du Soleil nazvané Love, která měla premiéru v Las Vegas v roce 2006.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám