Hlavní obsah

Nový Hobit půjde do kin před Vánocemi

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Peter Jackson chystá pro tolkienovské nadšence další díl Hobita, jenž půjde do českých kin 12. prosince. Na světě je první trailer.

Upoutávka na film Hobit: Šmakova dračí poušť Video: Warner Bros.

 
Článek

Druhý díl se jmenuje Hobit: Šmakova dračí poušť. Po úspěšném přechodu přes Mlžné hory musí Thorinova výprava usilovat o podporu Medděda, silného cizince, který zná bezpečnou cestu přes Temný hvozd k Osamělé hoře.

Po dobrodružném přechodu přes Temný hvozd se trpaslíci a Bilbo Pytlík dostanou do Jezerního města, kde se na chvíli usadí. Výprava však musí dokončit cestu k Osamělé hoře a najít tajné dveře do hory, aby našla svůj poklad, který je střežen drakem Šmakem. A tento úkol leží na Bilbovi Pytlíkovi.

Foto: Warner

Martin Freeman ve filmu Hobit: Šmakova dračí poušť

Podle předlohy Johna Ronalda Reuela Tolkiena scénář sepsali Fran Walshová, Philippa Boyensová, Peter Jackson a Guillermo del Toro. Za kamerou stál Andrew Lesnie.

V hlavních rolích se opět představí Martin Freeman, Richard Armitage, Graham McTavish, John Callen, Ian McKellen, Mark Hadlow, Aidan Turner, Elijah Wood, Andy Serkis, Christopher Lee či Cate Blanchettová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám