Hlavní obsah

Nové knihy: Meachamová, Šuláková a May

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postapokalyptický román Fialová líčí děj z daleké budoucnosti, z roku 2159. Cestopis nazvaný Čínou nahoru a dolů zase popisuje dobu současnou. V nabídce najdeme i anekdotickou knihu nejen pro děti, a nejen ze Šumavy, dále napínavou publikaci z doby druhé světové války, či audioknihu - detektivní román Nezvratné alibi.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Anders de la Motte: Jarní oběť

Valpružina noc, rok 1986. Magické oslavy nástupu jara v lesích kolem zámku Bokelund v jižním cípu Švédska vydaly svou oběť – šestnáctiletou Elitu Svartovou, zabitou rituálním způsobem. Zbytek dívčiny rodiny zmizel beze stopy. Třiatřicet let poté se do téhož zámku nastěhuje doktorka Thea Lindová. Fascinována dávnou tragédií i místními legendami o divokém lesním muži postupně odhaluje až příliš podobností mezi vlastní bouřlivou minulostí a Elitiným životem. Její podezření narůstají – pravda o tehdejším zločinu zřejmě nevyšla nikdy najevo a jaro 1986 se domáhá další oběti.

Kalibr, 448 stran, 399 Kč

Obal knihy

Leila Meachamová: Vážka

Během druhé světové války je pětice mladých Američanů povolána nově vytvořeným Úřadem pro strategické služby, aby pomohla za nepřátelskou linií a infiltrovala nacisty okupovanou Paříž. Zdánlivě nesourodá skupina se rozhodne vyslyšet volání své vlasti a společně vytvoří tajný tým špionů s kódovým označením Vážka.

Ikar, 496 stran, 479 Kč

Obal knihy

Karel Sychra: Problémy na Šumavě

Povídačky nejen pro děti, a nejen ze Šumavy. Anekdoty, pohádky a staré příběhy, které se předávají z generace na generaci. Třeba o tom, jak prasátko a orel putovali přes velkou vodu. O arogantním berním úředníkovi nebo o návštěvníkovi z vesmíru. O třech loupežnících a jejich soutěži, která se stala předzvěstí konce loupežnického řemesla na Šumavě. Nebo o naštvaném duchovi Jetřichovi, kterak chtěl zmařit lásku mezi vílou a mladým myslivcem z Bezdružic.

Pointa, 104 stran, 249 Kč

Obal knihy

Kateřina Stibalová: Čínou nahoru i dolů

Autorka projela s batohem na zádech řadu asijských zemí a nevynechala ani komunistickou Čínu. Vzdor všemu, co o ní věděla, ji zatoužila vidět na vlastní oči. Velkou zeď, posvátná pohoří, soutěsky i Tibet. Výčet svých naivních chyb předkládá v knize pro pobavení i inspiraci. Po přečtení vám totiž bude jasné, že člověk přežije ledacos, a to nejšílenější ho nakonec nejvíc obohatí.

Pointa, 328 stran, 349 Kč

Obal knihy

Karin Lednická: Šikmý kostel 2

S hlavními hrdiny, s Barkou, s Ludwigem a Julkou, se čtenář setkává ve druhém díle tohoto románu. Děj nás přenese do Karviné, města na drsném severu, jehož osudy velmi intenzivně ovlivnilo nové politické uspořádání. Je to doba československo-polské války, předvečera druhé světové války a také národnostních i sociálních problémů. Autorka umně proplétá několik dějů, aby pak závěr dovedla k překvapivé koncovce.

Bílá vrána, 608 stran, 359 Kč

Obal knihy

Anna Šuláková: Fialová

Postapokalyptický román. Píše se rok 2159. Téměř před sto lety se část lidí uložila ke spánku, aby přečkali ekologickou krizi, která na Zemi zavládla. Zařízení jménem Labyrint i během spánku jejich mozkovou aktivitu stimuluje tak, aby se dále vyvíjeli, a kdesi pod zemí tak vzniká úplně nový lidský druh. Čas nastavený na jejich inkubátorech se však pomalu blíží ke konci a lidé se začínají probouzet do světa, který je jiný, než jak si ho představovali.

Pointa, 328 stran, 329 Kč

Obal knihy

Peter May: Nezvratné alibi

Nevyjasněná smrt dvacetileté Lucie Martinové, dcery z dobré rodiny, představuje šestý ze sedmi případů neobjasněných vražd, které se staly předmětem sázky Enza Macleoda s novinářem Rogerem Raffinem. Kosti oběti byly nalezeny po dlouhých čtrnácti letech ve francouzském departmentu Lot-et-Garonne v rozpukaném bahně na dně náhle vyschlého jezera. Způsob dívčina zardoušení odpovídal stylu tehdy nechvalně proslulého mnohonásobného zabijáka Blanca, jenž se však na kritickou dobu prokázal nezvratným alibi. Text čte herec David Matásek

OneHotBook, 11:04 hodin, 349 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám