Hlavní obsah

Nové knihy: Hubková, Doyle a Gibneyová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nahlížet do cizích životů se nevyplácí. Poznala to i uklízečka Janice, hrdinka románu Sběratelka příběhů. Lidské osudy vnímá také řidička tramvaje, hlavní postava díla Karolíny Hubkové, nebo inspektorka Parkerová vyšetřující vraždy mladých žen v detektivce Zlomené duše. Kromě toho je v nabídce také kniha zabývající se klimatickými změnami v naší domovině nebo audiokniha Pes baskervillský.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Sally Page: Sběratelka příběhů

Janice ví, že lidi nejlépe poznáte prostřednictvím jejich příběhů. Díky nedávno ovdovělé Fioně a jejímu synovi Adamovi, opernímu zpěvákovi Geordiemu, nesmělému řidiči Euanovi, příšerné paní Jojojo a jejímu foxteriéru Deciovi má Janice jedinečnou možnost nahlédnout do životů lidí, u nichž každý den uklízí.

Když začne pracovat u svérázné dvaadevadesátileté paní B., objeví se někdo, kdo si chce vyslechnout také ji.

Kalibr, 320 stran, 429 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Brian Freeman: Vzpomínky

Hallie Eversová toho čtvrtého července stihla poměrně dost: vyhazov z práce, kopačky od přítele – a taky vlastní smrt, která ji zastihla na střešní party v Las Vegas. A pak se o pár hodin později probudí v nemocnici s pocitem, že je něco jinak. Hlavu má podivně přeplněnou vzpomínkami – na místa, kde nikdy nebyla, na osoby, které nikdy neviděla. A taky na události, které začínají být čím dál konkrétnější a děsivější: v jedné z nich totiž vidí něčí vraždu. Někdo si zjevně zahrál s její pamětí.

Laser, 328 stran, 429 Kč

Foto: Laser

Obal knihy

Malin Person Giolito: Vysvoboď mě

Na opuštěné hřiště se tiše snáší sníh. Čtrnáctiletý chlapec leží tváří dolů před houpačkou a pomalu z něj vyprchává život. Za ním stojí jeho nejlepší kamarád s ještě horkou pistolí v třesoucí se ruce…

Obětavá místní policie, svobodné matky, majitel obchodu s potravinami na náměstí – nikdo není ušetřen v komunitě, v níž násilí gangů ovládlo město a kde děti zabíjejí děti. A kdo převezme odpovědnost za to, aby se to už nikdy neopakovalo?

Kalibr, 352 stran, 449 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Patricia Gibneyová: Zlomené duše

Jednoho temného zimního rána je ve svém domě nalezena oběšená budoucí nevěsta Cara Dunneová. Je oblečená ve svatebních šatech a kdosi jí ustřihl pramen vlasů. Ještě téhož dne se najde tělo další mladé ženy, která byla shozena ze střechy nemocnice, kde pracovala. Fiona Heffernanová se měla rovněž vdávat, a i ona na sobě měla svatební šaty a chyběl jí pramen vlasů.

Vraždy se zdají být tak osobní, že je inspektorka Lottie Parkerová přesvědčená, že oběti musel zabít někdo, koho znaly.

Kalibr, 352 stran, 399 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Oliver K. Langmead: Třpytní

Třpytní jsou elita. Topí se v luxusu a život tráví nicneděláním. Jako otrok neustálých změn v oblasti módy se i Simon snaží být dokonalý, bez poskvrny. Protože kdyby to bylo jinak, stane se nemódním, a nikdo přece nechce být nemódní, nedejbože ohyzdný. Na jednom večírku začne Simon krvácet z nosu, čímž neúmyslně odstartuje zbrusu novou módní vlnu – jenomže uznání nezaslouženě připadne někomu jinému. Vzájemná řevnivost obou rivalů roste a hrozí, že brzy zničí celou opulentní utopii, v níž všichni „třpytní“ žijí. Protože nikdo nedovede být tak krutý jako ti nejkrásnější lidé.

Laser, 280 stran, 399 Kč

Foto: Laser

Obal knihy

Zdeněk Vašků, Jiří Svoboda, Václav Cílek: Kniha o klimatu zemí koruny české

Kniha, jež vznikala celá čtyři desetiletí, má tři hlavní části. V první jsou popsány dějiny klimatu a základní přirozené mechanismy klimatických změn, ale také dějiny klimatického zkoumání. Druhá část knihy je založena na 45 tisících výpisků z kronik a dalších dokumentů. Pro období let 1000–1775 jednak popisuje rok po roce průběh počasí, jednak přináší informace o jednotlivých klimatických epizodách minulých staletí. Ve třetí části knihy se ocitáme v budoucím klimatickém světě, a dokonce hledáme konkrétní a praktické odpovědi na otázky, jak si za „špatného počasí“ poradit doma, ve městě, na poli či v lese.

Leda, 700 stran, 436 Kč

Foto: Leda

Obal knihy

Karolína Hubková: Deník tramvajačky

Jmenuji se Karolína, jsem obyčejná holka, která žije v Praze. Když jsem byla ve školce, chtěla jsem být prezidentkou nebo řidičkou tramvaje po otci. V průběhu let jsem se dostala až ke svému dětskému snu. Dlouho jsem hledala, co opravdu chci v životě dělat a místo plácání od ničeho k ničemu jsem se pustila do své nové práce řidičky tramvají v Praze. Vše začalo v roce 2013, kdy jsem v tramvajovém v kurzu poznala svého prvního manžela, se kterým jsem se po roce rozvedla. Smůla a omyly se mi lepily na paty a léta plynula v rytmu mého chaotického plácání až do roku 2018, kdy se mi život otočil vzhůru nohama.

Mladá fronta, 200 stran, 349 Kč

Foto: Mladá fronta

Obal knihy

Pavlína Pořízková: Léto modelky

Píše se rok 1980 a patnáctiletá dcera českých emigrantů Jiřina přijíždí ze Švédska do hlavního města módy Paříže, aby zkusila štěstí jako modelka. Nikdo tu neumí vyslovit její jméno, nabubřelý svět modelingu se na zakřiknutou a chudou dívku dívá skrz prsty, agentury i fotografové se k ní chovají přezíravě. Pro svou kariéru je rozhodnutá udělat všechno, co se po ní žádá. Ale pod pozlátkem luxusních šatů, ohromujících honorářů, zahraničních cest a večírků s celebritami číhá jiný, mnohem drsnější svět: svět drog, sexu za úplatu a bezohledné manipulace.

Eroika, 376 stran, 197 Kč

Foto: Eroika

Obal knihy

Arthur Conan Doyle: Pes baskervillský

Dramatizace slavného díla, zřejmě nejznámější anglické detektivky s prvky gotického románu. Martin Finger jako Sherlock Holmes a Petr Lněnička jako doktor Watson ve slavném příběhu o děsivém psu, který pronásleduje rod Baskervillů. Kdo po záhadné smrti sira Charlese usiluje o život jeho mladého dědice? Je to opravdu démonický pes potulující se po vřesovištích?

Dále účinkují Jan Meduna, Jan Vondráček, Hynek Chmelař, Marek Němec, Jitka Smutná, Tereza Dočkalová, Otmar Brancuzský, Helena Dvořáková a další.

Radioservis, 1 hodina 39 minut, 249 Kč

Foto: Radioservis

Obal audioknihy

David Walliams: Operace Banány

Děj knihy Operace Banány se odehrává v Londýně roku 1940, kdy je Velká Británie ve válce s Německem. Jedenáctiletý sirotek Erik tráví dny na místě, kde se cítí nejvíc šťastný, v londýnské ZOO. Naváže tu neobyčejné přátelství s pozoruhodnou gorilou Gertrudou. S bombami dopadajícími na celý Londýn musí Eric Gertrudu zachránit. Společně se strýcem Sidem, chovatelem v ZOO, se dají všichni tři na útěk. Zatímco se ukrývají na mořském pobřeží, odkrývají spiknutí. Tenhle příběh zůstal až dodnes v přísném utajení. Text načetl herec Jiří Lábus.

Tympanum, 5 hodin 50 minut, 325 Kč

Foto: Tympanum

Obal audioknihy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám