Hlavní obsah

Nové knihy: Frank, Janoušek a Åkesonová McGurková

Vražda jako umělecké dílo, to je hlavní téma detektivky Sochař. Umělcem, ovšem tím skutečným, bez zabíjení, byl i Salvador Dalí. Publikace, která je součástí aktuální nabídky, se zabývá nejen mistrovým životem, ale i jeho múzou Galou. Dále v nové várce najdeme knihu o skandinávských zvycích a praktikách, které mohou pomoci člověku zpomalit hektické tempo a trávit více času venku, i audioknihu s tématikou velmi oblíbeného fantasy žánru

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Rebecca Serleová: Jedno italské léto

Její matka Carol malebné italské pobřeží Amalfi zbožňovala. Co tam čeká na ni?

Katy neví, co si počít. Právě jí zemřela matka – nejlepší kamarádka a člověk, kterému mohla zavolat za všech okolností. Brzy spolu měly také jet na dlouho plánovanou dovolenou do Positana, kde Carol kdysi prožila nezapomenutelné léto. Na tuhle cestu čekala Katy roky, ale teď musí vstříc dobrodružství vyrazit sama.

Ikar, 232 stran, 349 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Sylvia Frank: Gala & Dalí-Nerozluční

Španělsko, 1929. Gala doprovází svého manžela, básníka Paula Éluarda, do rybářské vesnice Cadaqués, kde se náhodně seznámí s o deset let mladším malířem Salvadorem Dalím. Fascinuje ji jeho osobnost a dvorné chování.

Postupně jí otevírá pohled do svého zcela odlišného světa a má oči jen pro ni. Rodící se láska mezi nimi však nezůstane bez povšimnutí a Paul postaví Galu před rozhodnutí. S těžkým srdcem se rozhodne vrátit se s ním a jejich dcerou do Paříže. Na Salvadora však nemůže zapomenout…

Ikar v edici Slavné páry, 352 stran, 399 Kč

Foto: Ikar v edici Slavné páry

Obal knihy

Alaina Urquhart: Řezník a střízlík

V louisianské zátoce číhá cosi temného: metodický sadista a vrah se zálibou v medicínských experimentech, jenž usilovně pracuje na svém zatím nejstrašlivějším zločinu. Naštěstí je zde ale i patoložka doktorka Wren Mullerová. Vyzbrojena znalostmi historických zločinů a dlouholetou praxí v úřadu soudního lékaře se ještě nesetkala s ničím, co by nedokázala vyřešit. Až dosud. Na stole se jí vrší jeden případ za druhým a brzy je vtažena do napínavé hry na kočku a myš s mimořádně brutálním zločincem.

Kalibr, 232 stran, 359 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Verity Bright: Velmi anglická vražda

Anglie, 1920. Lady Eleanor Swiftová, dáma s dobrodružnou povahou, poslední roky hodně cestovala – a zrovna dorazila z Afriky do Chipstone, nejspokojenějšího městečka na světě. Trochu neochotně se vrací na chladné a zatuchlé panství svého strýce lorda Henleyho. Jednou na procházce za prudkého deště v dálce zahlédne, jak byl zastřelen muž. Než se však dostane na místo, vrah je pryč a tělo zmizelo. Policie je přesvědčena, že si Eleanor vymýšlí. Ta si přísahá, že tuto záhadu odhalí sama.

Kalibr, 304 stran, 379 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Arthur Janoušek: Sochař

Mezi paneláky na periferii města se jedné noci zjeví socha ženy. Září do tmy a kolem stojí lahve alkoholu jako při vernisáži. Ukáže se, že jde o zavražděnou profesorku umění, kterou vrah stylizoval do podoby uměleckého díla.

Důkazy jasně ukazují na studenta, jenž je obviněn, že se šíleným způsobem pomstil za neúspěch při státní zkoušce. „Nikoho jsem nezabil!“ brání se zoufalý student. Jenže všechno na něj sedí dokonale. Až příliš dokonale.

Kalibr, 352 stran, 399 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Andrea Yaryura Clark: Noc tisíce hvězd

New York, 1998. Santiago Larrea, zámožný argentinský diplomat, se na každoročním večírku po zápase v pólu ocitá v centru pozornosti po boku své ženy Lily a jejich dcery Palomy, vysokoškolské studentky a začínající návrhářky šperků. Ve světě Larreových se zdá být vše dokonalé, dokud se na večírku nečekaně neobjeví jistá žena, kterou zná Santiago z dob univerzitních studií, a neotřese jeho obvyklým klidem. Záhadné poznámky této ženy probudí v Palomě zvědavost ohledně minulosti jejího otce, o níž toho ví jen málo.

Metafora, 360 stran, 469 Kč

Foto: Metafora

Obal knihy

Peter Tremayne: Krev v ráji

Fidelma s Eadulfem se v chladném únorovém dni roku 671 vracejí do Cashelu. Na noc chtějí zastavit ve známém hostinci v horách, ten je ale do základů vypálený. Zamíří tedy k vísce Cloichín, ležící v údolí pod horami, kterou si Fidelma pamatuje jako krásné a blahobytné místo, pravý ráj na zemi. Zde se ale stanou svědky pokusu o oběšení neznámého cizince, bez soudu obviněného z vraždy místní rodiny.

Vyšehrad, 320 stran, 399 Kč

Foto: Vyšehrad

Obal knihy

Linda Åkesonová McGurková: Friluftsliv

Švédsko-americká autorka Linda McGurková představuje v této knize bohatou škálu skandinávských zvyků a praktik, které nám mohou pomoci zpomalit a trávit více času venku. Friluftsliv, outdoorový bratranec hygge, je pozvánka ke způsobu bytí ve světě, který považuje čas strávený venku za stejně důležitý jako dýchání nebo pití čisté vody.

Jota, 343 stran, 358 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Andrzej Sapkowski: Zaklínač I. Poslední přání - komplet

Milovníky fantasy žánru nadchne tato audiokniha. Obsahuje všech šest povídek legendární první knihy Zaklínač. Živoucí fantasy svět tak, jak ho vytvořil polský autor, přiblíží desítky herců v čele s Jiřím Dvořákem, Jiřím Plachým, Miroslavem Táborským a Veronikou Bajerovou. Posluchačský zážitek umocní originální zvukové efekty a autorská hudba Petra Hanzlíka.

Audioteka, 11 hodin 56 minut, 299 Kč

Foto: Audioteka

Obal audioknihy

Fannie Flaggová: Smažená zelená rajčata ve Whistle Stop Cafe

Evelyn se v pečovatelském domě Růžové terasy setkává se starší dámou, paní Threadgoodeovou. Ta jí vypráví svůj příběh mnohaletého přátelství a fascinující cesty životem, jehož poselství Evelyn přijímá za své a konečně vezme život do vlastních rukou. Vy si jej můžete poslechnout v příjemném podání herečky Martiny Hudečkové.

Audioteka, 11 hodin 45 minut, 379 Kč

Foto: Audioteka

Obal audioknihy

Pavla Krečmerová: A dostaneš mě k filmu?

Na počátku byl rozvod… A kdyby se do toho nevložila vyzenovaná filmová producentka Anděla (50) a její single kolegyně, režisérka Beata (50), se kterou začínaly v devadesátkách takzvaně „z garáže“, tak by Lindin (38) život byl stoprocentně tragédií. Jak by si sama jako scenáristka napsala do svého autobiografického díla. Hlavní hrdinka Linda, spolu se svým synem Honzou (11), se snaží vytvořit novou rodinu ze dvou již rozpadlých rodin. Jenže nový partner Michal (40) má dvě pubertální děti z předchozího manželství a prima exmanželku k tomu…

Jonathan Livigston, 284 stran, 349 Kč

Foto: Jonathan Livingston

Pavla Krečmerová: A dostaneš mě k filmu?

Reklama

Výběr článků

Načítám