Hlavní obsah

Nové knihy: Cunningham, Klevisová, May, Enger i Brandes

Právo, František Cinger

Z pestré nabídky vybíráme nový román Michaela Cunninghama i detektivky Michaely Klevisové, Thomase Engera a Jeffery Deavera. Historickou práci Detlefa Brandese, jak nacisté chtěli germanizovat a vysídlit české obyvatelstvo z protektorátu. A jako prémii rovnou dva nové komiksy.

Článek

Michael Cunningham:

Sněhová královna

Nové knihy

Brilantní drobnokresba několika lidských osudů, která dává čtenáři nahlédnout do atmosféry newyorské umělecké společnosti. Sledujeme dva bratry, Tylera a Barretta, kolem nichž krouží jejich přátelé, milenci a partneři, kteří stále věří, že jednou najdou svou „sněhovou královnu”.

Odeon, přeložila Veronika Volhejnová, 264 stran, 299 Kč

Josef Holcman:

Osobní poplach

Nové knihy

Pokus zaznamenat bohatýrské historky a průpovídky svého strýce Jožky Slováka, řezníka, „masára“ z horňácké Velké nad Veličkou. Obraz svérázné osobnosti i doby, v níž mu bylo dáno žít.

Kniha Zlín, 320 stran, 289 Kč

Michaela Klevisová:

Ostrov šedých mnichů

Nové knihy

Na odlehlém holandském ostrově Schiermonnikoog s liduprázdnými písečnými plážemi zemřela v dunách za podivných okolností mladá žena. Televizní reportér Johan Rutten se rozhodl, že tím případem zahájí nový cyklus reportáží – ale byl také zavražděn.

Motto, 376 stran, 269 Kč

Peter May:

Výjimeční lidé

Nové knihy

Sázka odstartuje pátrání biologa v nevyřešených francouzských případech v prvním dílu série Akta Enzo. Deset let stará záhada, zmizení Jacquese Gaillarda, přednášejícího na elitní francouzské vysoké škole, vychovávající premiéry a prezidenty - se stane jejím předmětem.

Host, přeložila Linda Kaprová, 351 stran, 299 Kč, e-kniha 189 Kč

Kathy Reichs:

Kosti nikdy nelžou

Nové knihy

Soudní antropoložka Tempe Brennanová na stopě nebezpečné psychopatky. Bude muset vypátrat bývalého parťáka Andrewa Ryana, který po úmrtí dcery zmizel neznámo kam?

BB art, přeložila Kristýna Kučerová, 352 stran, 299 Kč

Thomas Enger:

Horká půda

Nové knihy

Hluboko ve švédských lesích je zastřelen starší muž. Hedda Hellbergová měla odjet na tři týdny do Itálie, do hotelu ale nedorazí. Novinář Henning Juul se k tomuto případu dostane zprostředkovaně a tentokrát se ocitá na opravdu nebezpečné půdě.

Moba, přeložila Alena Týnská, 360 stran, 339 Kč

Jeffery Deaver:

Říjnový seznam

Nové knihy

Gabriela McKenzieová čeká na zprávy o unesené šestileté dcerce. Konečně se otevřou dveře, do místnosti nevstoupí policie ani vyjednavač. Je to únosce a v ruce drží zbraň. Ještě před dvěma dny vedla Gabriela normální život. Jak je možné, že se všechno takhle zvrtlo?

Domino, přeložil Dalibor Míček, 360 stran, 339 Kč, e-kniha 169 Kč

Detlef Brandes:

Germanizovat a vysídlit

Nové knihy

Jaké úmysly mělo vedení nacistického Německa s českým obyvatelstvem Protektorátu Čechy a Morava? Cílem „národnostní politiky“ bylo okupovaný prostor germanizovat, což zahrnovalo „rasové“ hodnocení, asimilaci, přesídlování a začlenění do Velkoněmecké říše.

Prostor, přeložil Petr Dvořáček, 360 + 8 stran mapové přílohy, 397 Kč

Mike Carey:

Lucifer 8: Vlk pod stromem

Nové knihy

V nastalé absenci božské úvahy musí archanděl Michael nalézt způsob, jak zastavit všeničící vlnu. Nadchází hodina vlka a její ozvěny mohou otřást základy našeho kosmu – stejně jako Luciferova. A to Světlonoš nedovolí.

Crew, přeložil Štěpán Kopřiva, 168 stran, 499 Kč

Charlie Adlard, Robert Kirkman:

Živí mrtví 14: Není úniku

Nové knihy

Ticho přerušily výstřely. Klid skončil, nepřítel je na obzoru. Ale tentokrát se hrdinové nehodlají vzdát a utéct. Už nemají kam.

Crew, přeložil Martin Antonín, 136 stran, 299 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám